Ny låt och konsert med Bono

Fredspristagaren och förre Sydafrikanske presidenten Nelson Mandela annonserade i London idag en världsomfattande musikkampanj för att öka medvetenheten om AIDS i Afrika. Initiativet kallas 46664, vilket var Mandelas nummer som fånge under de 18 år han satt fängslad på Robben Island.

"Miljoner av de människor som idag är smittade av AIDS är just detta - en siffra", sade Mandela. "De är också fängslade på livstid." Han tillade: "En tragedi av hittills oöverträffade proportioner är under utveckling i Afrika."

En tre timmar lång konsert kommer att äga rum på Greenpoint Stadium i Kapstaden den 29 november. Enligt BBC är Bono en av de artister som är djupast inblandad i projektet, tillsammans med Roger Taylor och Brian May från Queen, liksom Dave Stewart. En uppsjö andra artister kommer också att delta vid konserten, bland dem Sir Paul McCartney och David Bowie.

I produktionsteamet för konserten ingår bland andra Willie Williams, Mark Fisher och Bruce Ramus, som alla medverkat till skapandet av flera U2-shower.

En ny sång, "46664 (Long Walk To Freedom)" - framförd av Bono, Youssou N'Dour, Abdel och Dave Stewart - släpps också idag. Den finns att ladda ner mot betalning (€ 1,69) på kampanjens hemsida www.46664.com. Efter nyår kommer även en CD och en DVD till stöd för kampanjen att släppas.

Källor:u2log
;@u2

2003-10-21 20:45
Uppdaterad: 2003-10-22 03:45

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us