Intervju med Anton Corbijn: One - directors's cut

Den tyska fansidan u2tour.de fick en intervju med Anton Corbijn när denne nyligen ställde ut sina U2-foton i München.

Det är Björn Lampe från u2tour.de som intervjuat fotografen och Corbijn berättar hur han går till väga när han arbetar med bandet, vilka av medlemmarna som är svårast att fotografera och att Bono har frågat om Corbijn vill regissera videon till bandets nästa singel, vilket denne avböjde.

Vi får bland annat veta att Corbijn ur en artistisk synvinkel föredrar U2:s perioder kring albumen The Joshua Tree och Achtung Baby, medan Bono gillar det kraftfulla uttryck bandet hade under Pop-eran.

Intervjun avslöjar också att det snart kommer ut en ny DVD med titeln The work of Anton Corbijn, vilken bland annat kommer att innehålla One - director's cut.

Så här är det: när jag gjort videon, redigerat den och visat den för dem [U2] så var de inte nöjda med den. Så jag redigerade om den några gånger tills de slutligen gillade den, även om den inte gavs ut då. När den släpptes en månad senare så använde de den senaste versionen. Och med den här 'director's cut' vill jag gå tillbaka till den originalversion som jag först presenterade för dem, men jag hade inte kvar den längre. Så jag fick gå tillbaka till råmaterialet och börja klippa och redigera igen, för att försöka få den nära originalversionen igen. Det är min version av orginalvideon, men de skiljer sig inte särskilt mycket åt. Det finns med en fantastisk bild av Bonos pappa i början och där finns mer bilder av bandet i drag. Och några annorlunda bilbilder, några få saker har ändrats."
- Anton Corbijn

Corbijn fanns också på plats vid U2:s spelning i München 2005-08-03 för att ta bilder av bandet under konserten.

Läs hela intervjun på engelska här. Se också Anton Corbijns hemsida.

2005-08-03 12:49
Uppdaterad: 2005-08-05 02:25

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us