Original Of The Species nästa singel?

Larry & Bono live, Dublin 2005-06-24 (klicka på bilden för att se den i större format) Mitt under bandets pågående Vertigo//2005-turné har U2 även tillbringat en hel del tid i inspelningsstudion. Enligt Aftonbladet har bandet mellan konserterna pendlat till en studio i Holland.

"De har absolut gått in i studion igen tillsammans med Jacknife Lee som var medproducent på deras senaste skiva" säger Aftonbladets källa. "Men om det rör sig om en ny singel eller b-sidor till framtida singelsläpp har inte bekräftats än".

Aftonbladet har också fått bekräftat från U2:s svenska skivbolag Universal Music Sverige att fler singelsläpp från How To Dismantle An Atomic Bomb är planerade. Däremot saknar man uppgift om vilken låt det rör sig om.

Läs hela artikeln här: U2 går in i studion - under turnén, Aftonbladet (2005-07-21)

Efter förfrågan till Universal Sverige kan u2.se meddela att inget ännu är officiellt bekräftat från U2:s eller Principle Managements sida vad gäller ytterligare singelsläpp från How To Dismantle An Atomic Bomb.

The Edge live, Chicago 2005-05-07 (klicka på bilden för att se den i större format) "Vi tror att det kan bli någon ytterligare singel, men vi har ännu inte fått någon bekräftelse från U2 elller deras bolag", säger Camilla Eriksson. "Vi har heller inga indikationer på innehåll eller tidpunkt för en eventuell utgivning. Det är dock inte troligt att något händer förrän till hösten."

Stort tack till Camilla Erikssoon på Universal Sverige för informationen!

U2 har ju även lite annat att pyssla med i studion just nu. Efter videoinspelningar både i Chicago 7-10 maj och nu senast i Milano 20-21 juli återstår en hel del jobb med en eventuell turnévideo. Inget har dock bekräftats vad gäller innehåll eller utgivning av en sådan.

Uppdatering:
Fansidan u2log.com skrev också igår att U2 har tillbringat tid i Wisseloord Studios i Hilversum, där de tillsammans med en orkester arbetat i två olika studior med sin nya singel.

Eftersom bandet vid gårdagens konsert i Milano hade en stråkorkester med på scenen under framförandet av Original The Species så är det möjligt att det är just den låten - troligen i något omarbetad version - som kan bli a-sida på en eventuell kommande singel.

2005-07-22 09:46
Uppdaterad: 2005-07-22 19:51

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us