Videoinspelning i Milano

Uppdatering: Jodå, det var sant. Läs mer längre ner i artikeln.

Vi har nåtts av ett rykte från italienska sidan U2 Place som talar för att 26 kameror kommer vara placerade på San Siro den 20:e och 21:a juli och att dessa kommer att spela in för en kommande Vertigo Tour-DVD.

Liknande rykten har spritts förut, bland annat i Dublin och Amsterdam. Dessutom spelades konserter i Chicago in tidigare i somras.

Flera fans som har besökt U2:s europeiska konserter har rapporterat att Hamish Hamilton, som regisserade Elevation Live from Boston och U2 Go Home - Live from Slane Castle, har setts på plats, bland annat i Amsterdam 2005-07-13 och 2005-07-16 (se artiklarna Curtain call: ArenA getting ready for a shoot? och Amsterdam III: what more can you want? hos u2log.com).

Elevation-turnén är hittills den enda av U2:s turnéer som har producerat två officiella videor, vilka bägge blev kommersiella framgångar. Det är därför möjligt att bandet ånyo har bestämt sig för att ge ut två olika videor - en för den Nordamerikanska inomhusdelen av Vertigo//2005 och en för utomhusturnén i Europa.

Vi vill dock påpeka att det än så länge inte har bekräftats någonting om någon turnévideo från officiellt håll. Du hittar alla U2:s turnévideor i Diskografin här på u2.se.

Tack till Rudy på u2place.com!

Uppdatering (2005-07-19):
U2:s turnédesigner Willie Williams bekräftar idag ryktet i sin turnédagbok Willie's Diary på bandets officiella sida U2.com:

"Jag själv, producenten Ned [O'Hanlon, red. anm.], regissören Hamish, film-ljussättaren Allen och produktionschefen Jake flög till Milano. Det är bara två veckor kvar till den Stora Videoinspelningen på San Siro-stadion, så vi tyckte det var bäst att ta en titt. Vi flög till Milanos flygplats Malpensa (vilket uppenbarligen måste vara latin för 'dåliga tankar'?) där vi möttes av några från det italienska PR-teamet som tog oss till stadion.

"San Siro är en fantastisk arena och kommer att fungera mycket bra för inspelningen. Vi får jobba tvärs över ståplatsläktaren för att kunna fånga de tre sidorna i stadion, som har tre rader sittplatser snarare än två. Å andra sidan är planen i stort sett kvadratisk, så vi behöver inte lika långa åkningar som vi kunde ha behövt göra. På plussidan finns höjden på läktarna. Planen är ganska liten, men byggnaden är extremt hög, så det kommer att kännas som att spela en konsert inne i en kittel som kokar av italiensk entusiasm."
Willie Williams

Källor: U2.com/Willie's Diary, 2005-07-08 (endast för U2.com-medlemmar), u2log.com.

2005-07-18 22:32
Uppdaterad: 2005-07-20 05:50

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us