Rykte: Turné kan ta U2 till Belfast

Belfast Newsletter skrev igår (17 oktober) att en "välplacerad källa" uppgett att U2 inte bara är i slutfasen på arbetet med det nya albumet, utan att man också har börjat planera för en turné som ska starta nästa sommar. Belfast Newsletters källa hävdar att U2 är fast beslutna att spela i Belfast under den kommande turnén och att man diskuterar Odyssey Arena som en lämplig konsertarena.

En kommande Belfast-spelning skulle i så fall bli U2:s första konsert i Nordirland sedan den 19 maj 1998, då de spelade vid den s.k. Yes Vote-konserten i Waterfront Hall i Belfast. Bandet spelade också i Belfast Botanic Gardens den 26 augusti 1997 i samband med PopMart-turnén. Larry har, i en intervju i svensk TV i samband med Elevation-turnén, utnämnt just PopMart-konserten i Belfast som en av U2:s mest minnesvärda någonsin, endast jämförbar med Sarajevo-konserten.

Flera tidningar har haft liknande artiklar med turnérykten, bl.a. The Mirror (15 oktober). Enligt artiklarna diskuterar man just nu om den kommande turnén åter ska bjuda på stora stadionshower, till skillnad från Elevation som ju mest spelades på mindre arenor. Enligt The Mirror så anser Bono att man bör välja det större formatet, främst beroende på att så många fans blev utan biljetter vid Elevation-turnén.

The Mirrors källa påstår också att om bandet väljer att spela utomhusarenor, så kommer de troligen att vilja ha en stor spektakulär scenshow för att matcha det större formatet. "Om ni tyckte att PopMart var visuellt imponerande skulle ni se vad de talar om inför den här turnén."

I den intervju med Bono som både sändes i Virgin Radio och låg till grund för Dominic Mahons artikel i The Sun 7 oktober, har sångaren själv mer eller mindre bekräftat att det nya albumet kommer släppas nästa år och följas av en stor världsturné.

Bono sade att U2 med det nya albumet ligger närmare den musik man alltid velat göra än någonsin. "Det finns bara en anledning för U2 att ge ut ett album just nu - det måste vara ett monster, en drake, och det är det." Bono hävdar också att The Edge - "den mest begåvade gitarristen i sin generation" - har varit drivande i arbetet med det nya albumet.

Läs mer på:
Belfast Newsletter
The Mirror / @u2
The Sun

2003-10-18 11:44
Uppdaterad: 2003-10-18 18:44

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us