Sgt Pepper för nedladdning

När U2 och Paul McCartney framförde The Beatles Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band vid Live 8 i lördags fanns U2:s producent Steve Lillywhite på plats. Han gjorde en live-mix av låten, som inom en timme fanns ute för försäljning på över 200 websidor världen över.

"Jag var bandets öron vid mixningen", sade Lillywhite. "Vi var tvungna att se till att ljudet blev bra både för TV-publiken och för inspelningen."

Redan fem minuter efter releasen hade den första kunden laddat ner låten, vilken räknas som den snabbaste onlinereleasen någonsin efter ett större musikevenemang.


Låten har nått förstaplats i onlineförsäljningslistan i Storbritannien, Irland, Kanada, Holland, Belgien, Tyskland och Italien. 

"Jag tror att det kanske är den allra första Beatles-låt som har släppts på iTunes", sade Lillywhite. "Den slår definitivt världsrekordet som den snabbast nedladdade låten någonsin. Jag är fortfarande förbluffad över hur snabbt allt hände."

Intäkterna från försäljningen går till Live 8, som driver en kamapnj för att övertyga ledarna för världens rikaste länder att skapa en rättvisare värld för de fattigaste länderna.

Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band live från Live 8 med Paul McCartney och U2 kan laddas ner här.

Källa: U2.com mfl.

2005-07-05 15:12
Uppdaterad: 2005-07-06 03:12

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us