Live 8 - idag på en TV nära dig

Idag klockan 15:00 startar SVT:s sändning från den enorma Live 8-galan. I fem storstäder kommer många av världens största artister uppträda. De fem är London, Paris, Berlin, Rom och Philadelphia men även Moskva, Barrie (Kanada), Tokyo och Johannesburg kommer ha scener med uppträdanden. Dessutom kommer man onsdagen den 6:e juli ha en gala på Murrayfield i Edinburgh där Bono ska delta.

Precis som 1985 då Live Aid anordnades i London och Philadelphia är det gamle Boomtown Rats-sångaren Bob Geldof (bild höger) som är mannen bakom projektet.

Galan syftar till att belysa världens orättvisor och fattigdom och att påverka opinionen inför det kommande G8-mötet den 6-9 juli i Gleneagle, Skottland. G8-mötets värd Tony Blair, har satt frågan om problematiken i Afrika högst upp på agendan och detta innebär en unik möjlighet att påverka kontinentens framtid.

U2 kommer spela tidigt under kvällen då de även ska spela en konsert på Ernst Happel Stadion i Wien senare på kvällen. Det ryktas att man kommer spela Sgt. Peppers Lonely Heart Club Band med Paul McCartney innan man själva spelar Vertigo, Beautiful Day och One.

2005-07-01 16:01
Uppdaterad: 2005-07-02 19:00

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us