U2.se//Vertigo//2005 tour

U2.se vid U2 Wall, augusti 2003 (klicka på bilden för att se den i större format) Onsdag morgon bär det av. Större delen av u2.se-redaktionen far till Dublin för att se U2 spela på hemmaplan. Det här har vi väntat på länge. Nu när det äntligen är dags känns det nästan lite overkligt - inte själva resan, men att vi om två dygn står där på Croke Park och ser världens bästa liveband spela inför 80 000 jublande fans.

Mellan konserterna ska vi försöka hinna med att ha lite semester också. Därför och på grund av tekniska begränsningar så kommer rapporteringen här på sidan att bli rätt sporadisk under en dryg vecka framåt. Vi lovar inga live-rapporteringar från konserterna, men eftersom i stort sett hela u2tour.de:s redaktion kommer att vara på plats så lär ni här hemma inte lida av det.

Däremot kommer vi att höra av oss på något sätt, så håll gärna kollen på vår turnéblogg. Redan nu kan vi också tipsa om att minst en intressant nyhet kommer att publiceras medan vi är i Dublin.

För de flesta av oss var det två år sedan vi beträdde gatorna i U2:s födelsestad och förväntningarna är förstås höga. Det finns vissa låtar som de bara måste spela i Dublin: Bad, Running To Stand Still, Party Girl och 40 hör till traditionen när "the Boyz" lirar på hemmaplan. Dessutom finns goda chanser att få höra A Sort Of Homecoming, Out Of Control och Please. Sunday Bloody Sunday och Beautiful Day är i stort sett självskrivna.

Men ingenting är egentligen säkert när det gäller U2. Det är det som gör det så spännande, att man aldrig vet vad de får för sig att hitta på. Men oavsett vilka låtar de väljer att spela så är en sak säker:
En sorts hemkomst är det - både för bandet och för de av oss som förutom att vi gillar U2 också har en särskild plats i vårt hjärta för Dublin.

2005-06-21 21:28
Uppdaterad: 2005-06-22 06:23

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us