Twickenham 2005-06-19 - recension

Hur klarar sig 2500 U2-fanatiker i 32 graders värme och gassande solsken i flera timmar utan att svimma eller få solsting? Den frågan ställde jag mig när vi stod där och väntade på att bli insläppta. Men svaret kom senare under kvällen.

Efter att U2 överaskat under gårdagens konsert med I Still Haven't Found What I'm Looking For och skippat All Beacuse of You, fanns det bara ett sätt att återupprepa lördagens succé: fortsätt överraska och plocka fram All Because Of You!

Jag vet inte om man ska kalla det en överraskning, men att plocka fram Who's Gonna Ride Your Wild Horses, som bara spelats en gång under turnén, var verkligen en vitamininjektion. Likaså funkade All Because of You suveränt som andra låt, faktiskt bättre än I Will Follow, som jag tycker de kan skippa till föremån för andra låtar.

Lördagens framförande av Running To Stand Still fångade verkligen både mig och Londonpubliken. Denna låt fick dock en allt starkare betydelse under söndagkvällen eftersom Aung San Suu Kyi firade sin födelsedag, i husarrest. Bono tog verkligen låten en nivå högre genom att lyckas sjunga både Happy Birthday och delar av Walk On(!). Det lär säkerligen bli en av höjdpunkterna från turnén.

Många har säkert saknat With Or Without You, som tyvärr inte spelats så många gånger under våren, men dykt upp på de flesta av de europeiska konserterna. Det finns nog få personer som inte känner något speciellt för den. Den tjej som fick spendera låten i Bonos armar har fått ett minne för livet! Och precis så kändes det, Bono omfamnade hela arenan med närvaron i den låten, som byggs upp så perfekt av hela bandet!

Flest applåder fick Bob Geldof, som satt på läktaren, där även Steve Lillywhite (som också fyllde år) fanns.

Karl Otto

Se även låtlista och fler bilder på Twickenham 2-sidan i konsertdatabasen.


2005-06-21 11:01
Uppdaterad: 2005-06-21 18:08

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us