U2-sommaren är här!

The Edge live, Bryssel 2005-06-10 (klicka på bilden för att se den i större format) © Björn Lampe//u2tour.de På fredagskvällen ägde europapremiären av U2:s Vertigo//2005-turné rum. Med en scen som anpassats till de stora utomhusarenorna och en låtlista som i mycket byggde på vad bandet spelat under den första Nordamerika-delen av turnén.

Även svensk press var på plats och vi uppdaterar denna nyhet vartefter med de recensioner vi hittar (nu även med videoklipp).

Låtlistan var faktiskt nästan identisk med den som U2 spelade vid generalrepetitionen den 9 juni, med undantag av att I Will Follow saknades och att Vertigo spelades två gånger - den andra gången dessutom med en snutt av Stories For Boys. Hela listan hittar du förstås på konsertsidan. Där finns det nu också bilder från konserten.

Extra roligt var att vi här på u2.se hade en improviserad live-rapportering från konserten. Kompisarna på u2tour.de och u2achtung.com hade nämligen folk på plats och höll generöst nog oss andra uppdaterade via mail. Många av u2.se:s forummedlemmar passade på att delta via chat eller foruminlägg och det var inte mindre trevligt för att det var oplanerat.

Utförligare rapporter från utomhuspremiären väntas inom kort på olika U2-fansidor runt om i Europa.

Recensioner i svensk press:

 • Göteborgsposten
 • Expressen (Expressen bjuder också på rörliga bilder från konserten)
 • Aftonbladet

  U2:s officiella sida U2.com har nu också publicerat en artikel om konserten. Läs den här.

  Stort tack till u2achtung.com och u2tour.de för deras live-rapportering av låtlistan! Dessutom stort tack till de forummedlemmar som postat länkar till recensioner.

  Bilden publiceras med vänligt tillstånd av u2tour.de. © Björn Lampe//u2tour.de.

  Intresserad av U2:s turné? Glöm inte att kolla turnésidan!
  klicka för att komma till turnésidan
 • 2005-06-11 00:43
  Uppdaterad: 2005-06-12 21:48

  Relaterade nyheter

  Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us