Nya rykten om Live Aid 2

För snart ett år sedan ryktades det om en uppföljare till Live Aid. Nu har den brittiska tidningen The Daily Telegraph satt fart på ryktena igen då de påstår att det inom några dagar kommer mer information från Bob Geldof själv.

1985 hölls den legendariska Live Aid-konsertenWembley i London och JFK Stadium i Philadelphia. U2 medverkade i London då de spelade Sunday Bloody Sunday och Bad. Syftet var, som många säkert vet, att samla in pengar till svältdrabbade i Afrika. Det unika evenemanget har inte fått en uppföljare men nu påstås det alltså vara dags igen.

Det är inte första gången det ryktas om en uppföljare. I juni förra året kunde ni här på U2.se läsa om en uppföljare sommaren 2005. Både intiativtagaren Sir Bob Geldof och Bono dementerade då uppgifterna.

Idag påstår dock The Daily Telegraph att ett liknande evenemang kommer att hållas i sommar. Även denna gången är det London som gäller, men istället Hyde Park. Det talas även om en amerikansk motsvarighet samtidigt i Washington D.C. Syftet den här gången uppges vara att sätta press på G8-länderna, som träffas i Skottland den 2:e juli. Därav har evenemanget kallats Live 8.

Prinsen av Wales, Charles, som var gäst på Wembley i juli 1985, har ställt in "Party in the Park", en årlig endagsfestival arrangerad av hans välgörenhetsorganisation Prince's Trust, som skulle ha ägt rum 2 juli i Hyde Park, för att göra plats åt Live 8. Detta är officiellt, men huruvida det blir Live 8 som ersätter står inte klart.

Det talas även om att U2 kommer att medverka. Det som talar emot U2:s medverkan är att de samma dag spelar i Wien. Men med dagens kommunikationer är det fullt möjligt att de spelar på båda ställena. Phil Collins medverkade både i London och Philadelphia på Live Aid 1985. Bland övriga artister som antas framträda i Hyde Park talas det om Sir Paul McCartney och The Rolling Stones.

Källa. The Daily Telegraph, The Prince Trust

2005-05-18 13:11
Uppdaterad: 2005-05-18 20:14

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us