Larry-intervju + videorykte

Det är inte ofta som Larry Mullen ger intervjuer, men nu har det hänt. Dessutom verkar det som om U2 har bestämt sig för var de kommer att spela in konsertvideon från Vertigo//2005.

Hit Man talar

I dagens Chicago Sun Times finns en intervju med mannen som ofta beskrivs som "U2:s samvete", "the toughest guy in the band" eller kort och gott (efter texten på hans tröja under PopMart) "Hit Man".

Intervjun tar bland annat upp turerna kring försäljningen av konsertbiljetter till den pågående Vertigo//2005-turnén och Larrys egna reaktioner på dem. Intervjun inleds med frågan om varför han valde att be U2:s fans om ursäkt på Grammy-galan.

Vi som band har alltid varit beroende av vår publik för att kunna fortsätta och vi har utsatt dem för en hel del. Vi har experimenterat med vår publik och de har varit otroligt lojala mot oss, så vi är rätt känsliga för vår publik - för vad de känner och vad de tycker. Vi började själva som fans: Vi var musikfans och vi gick på konserter." - Larry

Läs hela intervjun här.

Vertigo//2005 - Live from Chicago?

U2-fans emellan har det spekulerats en hel del i var U2:s numera traditionsenliga konsertvideo kommer att spelas in. Ni som gissade på Chicago kan nu sträcka lite extra på er.

Hamish Hamilton, som regisserade både Elevation 2001 - Live from Boston och Go Home - Live from Slane Castle, har synts på flera konserter under den pågående Vertigo//2005-turnén.

Igår berättade han för en medarbetare till den amerikanska fansidan atu2.com att han planerar för en kommande videoinspelning som enligt planerna kommer att äga rum under konserterna i Chicago den 7 - 12 maj.

Uppgifterna om konsertvideon har ännu inte bekräftats officiellt. Däremot har U2.com en artikel om inspelningen av promovideon till U2:s nästa singel City Of Blinding Lights, vilken ägde rum i Vancouver den 27 april.

2005-05-01 20:01
Uppdaterad: 2005-05-02 03:43

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us