Dolt spår på How To Dismantle An Atomic Bomb

MISS YOU SUGAR (klicka på bilden för att se den i större format) Vi kan exklusivt avslöja att U2 lagt in en dold låt på senaste skivan. Det rör sig inte om vilken låt som helst utan om Mercy, som cirkulerade på nätet ungefär samtidigt som skivan släpptes i höstas. Läs mer om hur du hittar spåret på din skiva.

Som många redan sett eller läst om finns det en liten text på baksidan av CD-skivan, där det i vanliga fall står diverse siffror. På de flesta tryckningar av How To Dismantle An Atomic Bomb står det: MISS YOU SUGAR. Ett väldigt kryptiskt budskap som få fans har förstått sig på. Men nu har vi svaret.

Gör så här: Ta fram penna och papper, skriv upp hela det engelska alfabetet från a-z och numrera varje bokstav från 1-26. Summera bokstäverna i MISS YOU SUGAR, vilket ger: 13+9+19+19+25+15+21+19+21+7+1+18=187.

Sätt nu i CD-skivan i en DVD-spelare (OBS fungerar endast i DVD-spelare). Tryck på play och låt det gå exakt 187 sekunder (3 minuter och 7 sekunder), precis innan slutet. Tryck då på knappen för Meny på din fjärrkontroll (brukar heta något i stil med Menu). Till din förvåning kommer du nu att höra låten Mercy, som spelades in i samband med övriga albumet men som egentligen inte skulle ha varit med på plattan. Trodde vi, tills vi genom en kontakt nära bandet fick reda på det här.

Anledningen till att det fungerar beror på att huvudmenyn på en dvd-skiva ligger på en specifik sektor (samma för alla DVD-skivor). När man trycker på menyknappen försöker DVD-spelaren att läsa från denna sektor. Men en cd-skiva med ljud förutsätts aldrig ha någon sådan meny. Lägger man däremot in ett ljudspår på samma sektor kan man få DVD-spelaren att tro att den i själva verket spelar upp en meny på en DVD-skiva.

Följ instruktionerna och njut av Mercy! Har du problem med tekniken får du gärna skicka ett mail till otto@u2.se för teknisk support. Lycka till!

2005-03-31 23:24
Uppdaterad: 2005-04-01 20:07

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us