ZooTV-DVD på gång?

Bono live, ZooTV (klicka på bilden för att se den i större format). Som vi tidigare rapporterat ryktas det att U2 ska ge ut en DVD-box i maj 2005. Fans emellan har det gissats att det är frågan om The Best of 1980-1990, som tidigare endast getts ut på VHS. Nu pekar dock indikationerna åt ett annat håll.

På Abbey Road Studios hemsida listas nu nämligen "U2 - ZooTV" under rubriken "Aktuella artister och projekt". Abbey Road Studios är mest känd som The Beatles inspelningsstudio, men numera görs här en hel del masters och mixningar av audio- och videomaterial. Både Elevation 2001 - Live from Boston och U2 Go Home - Live from Slane Castle är färdigställda här.

The Edge live, ZooTV (klicka på bilden för att se den i större format). Om detta stämmer så kan DVD:n i fråga vara ZooTV Live from Sydney, som tidigare endast getts ut på VHS och Laserdisc. Det kan dock också röra sig om tidigare outgivet material, eftersom U2 under de två år de turnerade med ZooTV och Zooropa spelade in mängder av konsertmaterial. Har vi riktig tur så rör det sig om båda delarna i en riktigt smaskig DVD-box!

Varför man väljer att ge ut detta först nu kan ha att göra med att rättigheterna för försäljningen av ZooTV Live from Sydney gick ut 2003. Vi vill dock påpeka att det här är ett rykte och att det än så länge inte är officiellt bekräftat att det blir någon DVD-utgivning i maj över huvud taget.

Källor: atu2.com, u2tour.de, Abbeyroad.com/studio3.

2005-02-15 22:20
Uppdaterad: 2005-02-16 05:20

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us