Brev från Ticnets VD

Biljett Direkt Ticnet, som distribuerar biljetterna till U2:s konsert i Göteborg den 29 juli, har ju tidigare bett om hjälp att få in tips för att komma till rätta med den omfattande svartabörshandeln med konsertbiljetter.

Många av u2.se:s läsare och forummedlemmar har också mailat in tips till Ticnet, medan andra uttryckt skepsis över om det är någon mening med detta. Vi har nu fått följande uttalande från Ticnets VD Mats Brandt, som också låter hälsa att våra forummedlemmars engagemang är viktigt och inte alls bortkastat.

Vi och alla andra seriösa aktörer i branschen har ett stort intresse att stävja problemet med andrahandsförsäljning. Det handlar om vårt och branschens förtroende hos allmänheten. Om att privatpersoner, ibland mer eller mindre omedvetet, betalar ett överpris. Om att många är mycket upprörda över att några skall tjäna pengar på ren spekulation och utan att bidra med något egentligt värde.

Vi tar därför problemet med spekulativ andrahandsförsäljning på allvar. I det korta perspektivet vidtar vi åtgärder som successivt gör det allt svårare för spekulativa köp. Vi har infört köptvång dvs bokningsmöjligheten har tagits bort i många fall. De som inte följer bokningsvillkoren riskerar att bli av med sina biljetter. Kontrollen över vilka som är påloggade och deras aktivitet på vår sajt är skärpt och efter en genomförd bokning åker man automatiskt ’ut’ och måste ställa sig i kö igen. Hela tiden måste vi dock avväga åtgärderna med vad det innebär för en ’vanlig’ privatperson. Det får inte bli för komplicerat att boka biljetter. Dessa åtgärder har redan gett resultat men vi kommer att fortsätta att ’dra åt nätet’ alltmer. Av naturliga skäl berättar vi inte om alla detaljer. Det är inte omöjligt att vi kommer att se personliga biljetter framöver.

I det längre perspektivet arbetar vi för en förändrad lagstiftning som möjliggör åtgärder mot andrahandsförsäljning t.ex. ett förbud mot att sälja vidare biljetter till ett högre pris än det pris som biljetten ursprungligen sålts för. Detta kommer självklart att ta tid och mer fakta behövs. Ett tålmodigt arbete krävs. Vi gör vår egen research men är alltid tacksamma för tips om framförallt organiserad spekulation. Vi läser alla mail och ju mer fakta vi har i målet desto bättre. Maila till info@ticnet.se.

Till sist och det som ofta glöms bort:
Den som köper biljetter i andra hand tar avsevärda risker; det finns ingen garanti för att de biljetter man köper är äkta. Det är inte omöjligt att flera av de annonser som finns på Internet är förfalskningar. Många annonsörer har kanske inte ens några biljetter att sälja utan försöker köpa biljetter när man har en köpare i sin tur. Att annonser dyker upp på nätet innan biljetterna ens är släppta är ett talande exempel.

Dessutom; om ett evenemang blir inställt återlöser vi de biljetter vi sålt till biljettens pris på uppdrag av arrangören. Har man köpt en biljett för ett högre belopp tar man alltså en risk på mellanskillnaden. Tills sist. Om bandet/artisten beslutar om ytterligare konserter är det kanske trist att ha betalt ett överpris.

Med vänlig hälsning,

Mats Brandt
VD BiljettDirekt Ticnet AB

Intresserad av U2:s turné? Glöm inte att kolla turnésidan!
klicka för att komma till turnésidan

2005-02-15 11:06
Uppdaterad: 2005-02-15 18:22

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us