Tre grammys till U2 i natt

Bono, Grammy Awards, Los Angeles 2005-02-13 (klicka på bilden för att se den i större format). Vertigo vann samtliga tre kategorier som den var nominerad i vid nattens Grammygala i Los Angeles: Bästa rockframförande av en duo eller grupp, Bästa rocklåt (låtförfattarnas pris), Bästa musikvideo.

Bandet har nu totalt 17 stycken Grammys och ligger på delad åttonde plats på listan över antal Grammy-priser genom tiderna.

Bono, Grammy Awards, Los Angeles 2005-02-13 (klicka på bilden för att se den i större format). Endast ett av priserna delades ut under TV-sändningen och U2 gjorde det bästa de kunde av den korta tid de hade för tacktalet. Edge var den som talade först och han höll upp priset och dedikerade det till sin dotter Sian. Efter det så sade Bono att han var överraskad av priset, Larry pratade om osäkerheten över om U2 skulle kunna uppträda den kvällen och osäkerheten om de skulle kunna åka ut på turné över huvud taget i år. Han bad åter igen om ursäkt för problemen med biljettförsäljningen inför bandets Vertigo-turné.

Tidigare den kvällen så framförde U2 Sometimes You Can't Make It On Your Own, och på slutet av galan så var Bono med i den stjärnspäckade kören och sjöng The Beatles Across the Universe som var en låt för att samla in pengar till offren för tsunamikatastrofen i december.

Yahoo! News har foton från U2:s deltagande på galan.

Källa: @U2.com

2005-02-14 08:49
Uppdaterad: 2005-02-14 18:09

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us