Anton Corbijn till Sverige

Fotografen och musikvideoregissören Anton Corbijn kommer till Skellefteå den 17 oktober, det skriver idag Västerbottens Folkblad. Corbijn, som räknas som en av världens främsta stillbildsfotografer, är mest känd för sina rockbilder av bland andra U2, Depeche Mode, Red Hot Chili Peppers och Nirvana. Det senaste decenniet har han dock även regisserat ett antal uppmärksammade musikvideor.

U2:s samarbete med Anton Corbijn började så tidigt som i februari 1982. Han har sedan dess bland annat tagit fotografierna till alla bandets album från och med The Unforgettable Fire till och med All That You Can't Leave Behind. Corbijn har också regisserat U2:s videor One (version 1, 1992) , Please (1997) och Electrical Storm (2000).

Corbijns bok Werk (2000) innehåller ett helt kapitel tillägnat Bono. Om sitt samarbete med U2-sångaren säger Corbijn själv: "Bono är den person som jag har fotograferat mer än någon annan och, måste jag tillägga, i de mest löjliga kostymeringarna. Om detta beror på mig eller honom förblir ett mysterium."

Kulturfrämjandet och Film i Västerbotten har bjudit in Anton Corbijn till Skellefteå i samband med ett projekt för att intressera till arbete med musikvideor.

Läs mer på Västerbottens Folkblad och Anton Corbijn.

2003-09-19 10:15
Uppdaterad: 2003-09-19 17:15

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us