Dublin utsålt på 50 minuter

Midsommarkonserterna på Croke Park i Dublin sålde slut på 50 minuter under fredagsmorgonen. 160000 biljetter såldes, och enligt irländska RTÉ har konsertarrangören MCD bekräftat att det inte blir någon tredje spelning.

Envisa rykten på många internetforum tror fortfarande att det ska bli en tredje spelning, men det verkar mer och mer otroligt då MCD flertalet gånger har förnekat det för irländsk media.

Källa: RTÉ

Pariskonserten 9 juli på Stade de France sålde även den slut under förmiddagen snart efter att den släpptes till försäljning men det ska enligt den franska försäljningsfirman www.ticketnet.fr finnas biljetter kvar till Nice 5 augusti.

Den första spanska konserten som gick till allmän försäljning, Madrid 11 augusti, sålde slut igår under nio timmar. Anledningen till att det inte gick snabbare påstås vara att internetanvändandet inte är lika utbrett och att de flesta köar vid biljettluckor för inköp av sina biljetter.

Uppdatering, 2005-02-05:
Rapporter från Frankrike säger att det fortfarande finns biljetter till konserten i Nice den 5 augusti. Kolla in konsertsidan för detaljer och information om biljettköp.

MCD:s uttalande att det inte blir någon tredje Dublin-konsert har inte fått U2-fansen att ge upp hoppet. Rykten är nu i svang om att det blir en tredje konsert i alla fall. Igår låg en inaktiv beställningssida uppe hos irländska Ticketmaster för en konsert den 26 juni, men denna togs senare ner. u2log.com har en screenshot av sidan för den som är intresserad.

En av atu2.coms läsare som bor i Irland har sagt att både anställda på Croke Park och folk som har säsongsbiljetter dit har fått veta att det kommer att bli en tredje spelning. Anledningen till att den inte har annonserats ännu lär vara att man vill göra det svårare för svartabörshajar, som kapade åt sig en stor del av biljetterna till de första två konserterna.

U2 har onekligen tid för ytterligare en konsert i Dublin, eftersom den andra Croke Park-konserten äger rum den 25 juni och bandet inte ska spela i Cardiff förrän den 29 juni. Än så länge har dock inget sagts från officiellt håll, förutom MCD:s dementi. För de fans som är intresserade av ytterligare Dublin-spelningar kan det dock vara klokt att hålla ögonen öppna.

Källor: u2log.com, atu2.com.

Intresserad av U2:s turné? Glöm inte att kolla turnésidan!
klicka för att komma till turnésidan

2005-02-04 11:20
Uppdaterad: 2005-02-05 17:51

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us