Ingen extrakonsert i Sverige

Bono live, Ullevi, Göteborg 1997-08-02 (klicka på bilden för att se den i större format) Som vi tidigare rapporterat har biljetterna till U2:s kommande Vertigo-turné gått åt i en rasande fart. Detta har fått bandet att offentliggöra ytterligare konsertdatum i främst USA, men även i London och Dublin. Det är inte uteslutet att fler spelningar kommer att dyka upp allt eftersom konsertbiljetter släpps och säljer slut.

Svenska fans emellan har det spekulerats i om U2 kommer att göra om Bruce Springsteens bravad från sommaren 2003 och köra två konserter på Ullevi. Nu har dock konsertarrangören EMA Telstar meddelat att det inte kommer att bli så.

"Intresset för gruppen är så stort att det säkert skulle kunna gå", sade Catarina Oscarsson på EMA Telstar till GöteborgsPosten igår. "Men samtidigt är turnén så omfattande att det, enligt de uppgifter vi har fått, inte är aktuellt med ytterligare en Sverigekonsert."

Bono & Adam live, Ullevi, Göteborg 1997-08-02 (klicka på bilden för att se den i större format) Catarina Oscarsson säger också att EMA för närvarande arbetar med att ta fram förband till Göteborgskonserten, men att man än så länge inte har några uppgifter om vilka artister som kan bli aktuella. EMA räknar med en ny försäljningsmässig rekordtid när biljetterna till Ullevi släpps på måndag.

Läs hela artikeln - som också nämner u2.se - på GöteborgsPostens hemsida.

Senaste gången U2 spelade på Ullevi var vid PopMart-konserten den 2 augusti 1997, då de bjöd Göteborg på en fantastisk show. Bilderna i den här artikeln är från den konserten - klicka på dem för att se dem i större format.

U2.coms förhandsförsäljning av biljetter till sommarens Ullevi-konsert startade idag. Du som är medlem hos dem och ännu inte utnyttjat din möjlighet till förköp kan fortfarande göra det. Under förutsättning att de 1 500 biljetter som avsatts till förhandsförsäljningen på Ullevi inte är slut nu, förstås. Se ytterligare information på Ticketmastereurope.com/U2.

Intresserad av U2:s turné? Glöm inte att kolla turnésidan!
klicka för att komma till turnésidan

2005-02-03 00:06
Uppdaterad: 2005-02-03 07:18

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us