Fler konserter annonseras

I helgen släpptes biljetter till 16 konserter under U2:s kommande Vertigo-turné. Alla sålde slut på rekordtid och nu annonseras ytterligare konserter för att möta den enorma efterfrågan på biljetter, det sägs i ett pressmeddelande från RMP som u2.se har tagit del av.

I Storbritannien såldes snabbt de 260 000 biljetterna till stadionspelningar i Manchester, Glasgow, Cardiff och London, inklusive den andra konsert på Twickenham Stadium som kom upp snabbt efter att förhandsbiljetterna till den första sålt slut.

Den europeiska turnépremiären äger rum i Bryssel den 10 juni och de 53 000 biljetterna till den var slut redan efter fyra timmar. Som vi tidigare rapporterat här på u2.se startade förhandsförsäljningen idag till konserten på Croke Park i Dublin på midsommarafton och redan efter ett par timmar annonserades ytterligare en Croke Park-spelning, den 25 juni. Den allmänna försäljningen till de bägge Dublin-konserterna startar den 4 februari.

Även i USA har det varit en rykande åtgång på biljetter. 370 000 biljetter till 21 arenakonserter sålde slut under helgen, inklusive Madison Square Garden-spelningen i New York City och de två New Jersey-konserterna. Många av dessa biljetter - framför allt till Madison Square Garden - har senare dykt upp till överpriser på bland annat ebay.

Bono & Adam live, Top of the Pops, London 2004-10-15 (klicka på bilden för att se den i större format) Tidigt i lördags morse bevittnade Chicago hur de två annonserade konserterna sålde slut på nolltid, liksom även biljetterna till de två extrakonserter (10 och 12 maj) som då släpptes. Samma sak hände i Boston, där U2 nu kommer att spela tre konserter på Fleet Center.

Det kanske inte är så förvånande att U2 går hem i just New York, Chicago och Boston. I alla dessa städer finns nämligen en stor andel irlands-amerikaner. Men även efterfrågan på biljetter till Los Angeles, Anaheim, San Diego, San Jose och Philadelphia resulterade i ytterligare spelningar, som även dessa sålde slut. Det kommer att bli en andra konsert även i Denver, men dessa biljetter släpps inte förrän på fredag den 4 februari.

Den allmänna försäljningen av biljetter till flera europeiska konserter startar nu till helgen:

 • Torsdag 3 februari: Madrid.
 • Fredag 4 februari: Dublin, Paris och Nice.
 • Lördag 5 februari: Wien, Oslo och Amsterdam.
 • Måndag 7 februari: Göteborg, Köpenhamn och Katowice.

  De av U2.com:s registrerade medlemmar som ännu inte har utnyttjat sin möjlighet till förköp kommer att kunna göra det inför dessa konserter, se Ticketmastereurope.com/U2 för schema och övrig information.

  Många U2-fans har tidigare uttryckt sin besvikelse över att Vertigo-turnén innehållit så få konserter. När man tar sig en ny titt på turnésidan efter dagens uppdatering börjar det onekligen se betydligt mer lovande ut - om inte annat så för amerikanerna. Det ska bli spännande att se om ytterligare konserter i Europa också dyker upp under resans gång.

  Mer information om turnén och konsertbiljetter finns på turnésidan!
  klicka för att komma till turnésidan
 • 2005-01-31 22:02
  Uppdaterad: 2005-02-01 05:09

  Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us