U2.com ber om hjälp mot svarta biljetter

Bono live, Slane Castle, Irland 2001-08-25 (klicka på bilden för att se den i större format) När de nya restriktionerna gällande biljettköp dök upp från U2.com och Ticketmaster var den spontana reaktionen från många konserträvar bland U2-fansen: "De spelar biljetthajarna rakt i händerna!" Tyvärr har denna förutsägelse redan slagit in.

Många U2-fans som har försökt köpa biljetter via U2.coms förhandsförsäljning fick aldrig några. Eller så fick de inte de biljetter som de helst hade velat ha. Däremot har det dykt upp mängder av biljetter till försäljning på ebay.com - till priser som vida överstiger de ursprungliga.

En U2-fan har gjort den här sammanställningen av biljettfördelingen vid konserten i Madison Square Garden i New York den 21 maj. Den baserar sig på rapporter från de U2.com-medlemmar som fick biljetter samt på utannonserade biljetter på ebay och visar att på något sätt har de som vill tjäna storkovan på bristen på biljetter lyckats kapa åt sig en stor andel av de mest attraktiva platserna.

På den amerikanska fansidan atu2.coms forum rapporterar en U2-fan: "Jag ringde en av dem som annonserat ut biljetter och under vårt samtal berättade han hur han tecknat 150 medlemskap under olika namn på U2.com, så att han skulle få tag i så många koder som möjligt till förhandsförsäljningen".

Adam och Sebastian Clayton i studion, 1993 (klicka på bilden för att se den i större format) Även U2.com verkar nu ha uppmärksammat problemet. I en artikel den 27 januari skriver bandets officiella fansida att de är medvetna om att en del människor har utnyttjat systemet med förhandsförsäljning för att kunna sälja biljetterna vidare till överpriser.

U2.com skriver att de för närvarande undersöker möjligheterna att identifiera dessa personer och dra tillbaka deras biljetter. De säger sig också vara mycket tacksamma för all den hjälp de kan få av fans som eventuellt har information som kan hjälpa till med detta. Hur man ska höra av sig framgår dock inte av artikeln, men om du känner till något sådant kan du ju alltid prova med att maila till U2.com.

U2.com hävdar också att de tekniska problem som många medlemmar upplevt när de försökte köpa biljetter nu är under åtgärdande. Vi får väl se hur det har gått med det när vi svenska fans ska försöka köpa biljetter i nästa vecka.

U2.com påpekar att de medlemmar som har fått en kod men ännu inte använt den för att köpa några biljetter kommer att kunna göra det när ytterligare konserter släpps.

Atu2.com rapporterar också idag hur många bolag som ETS och American Express fått lämna tillbaka de biljetter till konserten i Madison Square Garden som de tidigare fått för att sälja vidare eller dela ut till sina kunder. Tydligen håller U2.com på att försöka frigöra biljetter så att åtminstone några av deras besvikna medlemmar kan få de biljetter de velat beställa.

Intresserad av U2:s turné? Glöm inte att hålla kollen på u2.se:s turnésida!
klicka för att komma till turnésidan

2005-01-29 13:59
Uppdaterad: 2005-01-29 23:42

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us