Biljettförsäljningsfiaskot forsätter

Efter ett par dagar av massiv kritik mot U2, U2.com, Principle Management, Ticketmaster och alla som kunde knytas till den katastrofala starten av biljettförsäljningen till Vertigo//2005 togs nu två nya steg för att ytterligare förvirra och försämra situationen för de tusentals fans som planerat att se bandet på turné i år.

Det började med att ETS, företaget som under många år vart U2:s officiella researrangör för de fans som velat köpa paketresor med konsertbiljett, mailade ut till sina kunder att man inte trodde man kunde tillmötesgå de som bokat resor som inkluderade ståplats. Men de hade så klart valet att betala ytterligare lite pengar och få sittplatser... ETS skriver att det beror på att man sett hur stort intresset för ståplatser vart och att man därför frivilligt gett tillbaka den tilldelning av biljetter man fått till U2. Till vems glädje kan man undra?

ETS:s paket är visserligen inte billiga men fans som åkt med dem har vart nöjda så de enda som förlorar på detta är fans. Vinnare? Ja, vilka är det som kommer få ståplatsbiljetter i USA egentligen? Ingen fan har rapporterat på någon fanmailinglista eller forum att de fått tag i ståplatsbiljetter till tex New York-konserten, förrutom de som säljer dem på Ebay då alltså.

Men det skulle bli värre. Ticketmaster.co.uk la senare under dagen upp texten på bokningssidan för konserterna i Storbritannien: "You are strictly only allowed to make one booking for this tour. There is a limit of 4 tickets per booking and because you can only make one booking, you can only book for one venue. Therefore you will be unable to book for more than one venue and unable to book for more than 4 tickets at your chosen venue. Multiple bookings will be cancelled without notification.".

Med andra ord, du kan bara boka biljetter via internet till konserter i Storbritannien (och Irland?) per namn och kontokortsnummer. Och det INKLUDERAR pre-salen. Tex, har du redan köpt biljett till Twickenham eller Hampden Park i Glasgow så får du inte köpa biljetter till någon av Dublinkonserterna. Detta är visserligen också är ett avbräck för svartabörshandlarna men i längden kommer detta spela dem rakt i händerna då många fans kommer se sig tvugna att köpa biljetter från dem i ett läge då alla officiella biljettförsäljare sedan länge sålt slut.

Detta har fått stora konsekvenser för de europeiska fans som i flera år planerat följa bandet under flera konserter. Redaktören för boken U2 Live, Caroline van Oosten de Boer, skriver i en kommentar på U2 Log: "But here's a thing, lads. Next time? Write your own bloody U2 Live book. Because you've just stopped me from being able to. I think I'll be sticking that energy into someone y'all know very well."

2005-01-28 08:30
Uppdaterad: 2005-01-28 15:35

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us