Konsertbiljetter

Förhandsförsäljningen av biljetter till U2:s Vertigo-turné kommer att starta på tisdag den 25 januari, det meddelade U2.com idag via mail till sina medlemmar. Tiderna då försäljningen startar är olika, beroende på om man vill köpa biljetter till en konsert i USA eller i Europa.

För europeiska konserter startar försäljningen kl 11:00 svensk tid, medan biljetter till USA-konserterna kan köpas från kl 10:00 lokal tid. U2.com informerar dock att biljetter till alla konserter inte kommer att släppas samtidigt, utan enligt ett schema som meddelas i samband med turnélanseringen den 24 januari.

Förhandsförsäljningen kommer endast att ske via internet. Än så länge saknas information om biljettpriser, men U2.com informerar att de företag som handhar försäljningen kommer att ta ut sedvanliga hanteringsavgifter.

För den som ännu inte blivit betalande medlem hos U2.com är det inte för sent - man ska kunna registrera sig ända fram till måndag kväll (24 januari) och ändå få tillgång till förhandsförsäljningen. Medlemskapet kostar 40 US-dollar.

klicka på bilden för att se den i större format Som medlem får man en personlig kod, vilken ska användas när man vill förhandsboka biljetter till U2-konserter. Man får möjlighet att köpa max 2 biljetter till en inomhuskonsert (Nordamerika) eller max 4 biljetter till en utomhuskonsert (Europa). Man är dock inte garanterad biljetter, eftersom vissa populära konserter kan sälja slut snabbt.

U2.com uppmanar de medlemmar som inte har fått något mail innehållande sin personliga kod att i första hand försäkra sig om att den mailadress man angav vid registreringen - och som finns under "My Profile" på U2.coms medlemssida - stämmer. Om adressen stämmer och man ändå inte får några mail från U2.com kan det bero på att mailkontot har en ovanligt stark SPAM-blockering. Man bör då kontakta det bolag hos vilket man har sitt mailkonto och be dem kontrollera att mail från U2.com inte blockeras. Koden finns också i den röda informationsrutan till höger när man loggat in som medlem på U2.com.

klicka på bilden för att se den i större format Än så länge har vi ingen information om när den allmänna biljettförsäljningen startar, men detta kommer troligen att meddelas vid turnélanseringen på måndag. U2.com skriver i sitt mail att deras medlemmar kommer att ha "bara några få dagar" på sig att förhandsköpa biljetter. När tidsfristen för förhandsförsäljning går ut släpps alla kvarvarande biljetter till allmänheten. Rykten har nämnt både den 29 januari och den 4 februari som möjliga datum för den allmänna biljettförsäljningen.

Mer information finns på U2.coms turnéinfosida.

2005-01-22 12:18
Uppdaterad: 2005-01-22 19:18

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us