'Vertigo'-turnén annonseras på måndag!

Edge, Bono & Adam live, Brooklyn, New York 2004-11-22 (klicka på den för att se den i större format). Nu börjar det äntligen komma fakta om U2:s kommande turné. Officiell turnélansering sker på måndag, den 24 januari, då U2.com kommer att annonsera var och när konserterna kommer att spelas samt all viktig biljettinformation.

Turnén, som har döpts till The Vertigo Tour, kommer att börja i västra USA i slutet av mars, för att sedan flytta över till Europa sommaren 2005. Förband under USA-delen blir Kings of Leon, men inget har ännu meddelats vad gäller förband i resten av världen.

Källa: U2.com.
Mer om Kings of Leon på deras officiella sida.

Det där var fakta, direkt från U2.com. Nu till de senaste ryktena, som säger att vissa förändringar gjorts gällande Europa-delen av turnén. Däremot verkar det inte som om vare sig konserten på Ullevi i Göteborg i slutet av juli eller spelningarna på Croke Park i Dublin i juni kommer att påverkas av detta.

HotPress och Billboard skriver dessutom att premiären kommer ske i San Diego i San Diego Sports Arena den 28:e mars. Billboard skriver också att konsertbiljetter kommer att börja säljas den 29 januari. Officiellt besked om biljettförsäljning kommer vid turnélanseringen den 24 januari.

Så fort turnéplanen offentliggjorts kommer givetvis intresset för biljetter till konserterna att bli mycket stort. Detta kommer att få till följd att falska biljetter och svarta biljetter till överpriser kommer att bjudas ut i större utsträckning än tidigare. Vi ber våra läsare att vara vaksamma vid biljettköp så att ni inte blir lurade.

Uppdatering: Läs hela Billboards artikel här.

U2:s vanligen så tystlåtne trummis Larry Mullen Jr. citeras i Rolling Stone:
"Folk vill se U2 och känna att de är delaktiga i något speciellt. Folk ger U2 gensvar på ett ovanligt sätt. Folk litar på U2 och tror på vad vi gör. Och det är mycket större än musiken."
Läs hela Rolling Stones artikel här.

2005-01-21 08:17
Uppdaterad: 2005-01-22 06:47

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us