U2 spelar på Grammy-galan

Edge & Bono under Walk On, Grammy Awards, Los Angeles 2002-02-27 (bilden är beskuren och förminskad - klicka på den för att se den i original). Uppdatering, 2005-01-24:
U2.com bekräftar nu att U2 kommer att spela på Grammy-galan.

U2 kommer att framträda vid Grammy-galan i Los Angeles den 13 februari, det bekräftas idag i ett pressmeddelande. Det irländska rockbandet kommer att få sällskap av bland andra Green Day, Alicia Keys och Tim McGraw. Årets värd är Queen Latifah.

Det har redan tidigare ryktats om att U2 skulle medverka vid prisutdelningen, men efter det att bandets världsturné flyttats fram och andra framträdanden ställts in har det hela känts osäkert. Medverkan har än så länge inte bekräftats officiellt av bandet själva.

U2 är nominerade i tre olika kategorier för Vertigo: Bästa rockframträdande av en sångduo eller sånggrupp, Bästa rocklåt och Bästa korta musikvideo. Vertigo är det enda material från How To Dismantle An Atomic Bomb som kunnat nomineras till årets Grammys, då resten av albumet släpptes efter den 30 september.

Bono & Larry under Beautiful Day, Grammy Awards, Los Angeles 2001-02-21 (bilden är förminskad - klicka på den för att se den i original). U2 har sedan tidigare inte mindre än tretton Grammy-utmärkelser. Sju av dessa går att härleda till det förra albumet All That You Can't Leave Behind och den efterföljande Elevation-turnén. Bland annat blev bandet de första på trettio år att vinna i samma kategori två år i rad: Årets skiva för singlarna Beautiful Day (2001) och Walk On (2002).

Det var också på Grammy-galan 2001 som det numera bevingade uttrycket "the biggest band in the world" för första gången användes om U2. Vem som sade det? Bono förstås, vem annars.

Årets prisceremoni sänds live i USA av CBS. Än så länge saknar vi uppgift om den även kommer att sändas i någon TV-kanal som vi kan se här i Sverige.

Källa: Grammy.com. Läs pressmeddelandet här.

Läs mer om U2:s framgångar på Grammy-galan och i andra sammanhang i artikeln Från världens största band till odödliga stjärnor.

2005-01-20 19:54
Uppdaterad: 2005-01-24 18:56

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us