U2.com får kritik

Bilden är beskuren - klicka på den för att se den originalbilden i större format Den besvikelse många fans känt gällande den officiella sidan U2.com ventilerades igår i irländsk radio, närmare bestämt i Dave Fannings program på RTÉ 2FM.

Diskussionen föranleddes av en artikel i Irish Mirror med den lätt spydiga titeln "U2.CON". Fanning talade med några U2-fans som delade med sig av sin frustration över medlemsavgiften på bandets officiella sida samt de problem U2.com och Fanfire haft ända sedan fanklubben och den nya versionen av sidan lanserades (brev som inte kommit fram, utlovade rabatter som inte uppfyllts, problem med betalningen, etc.)

Sebastian Clayton Efter att fansen fått säga sitt talade Sebastian Clayton - Adam Claytons bror som har haft ansvaret för U2.com sedan lanseringen - med Fanning i ungefär fem minuter och sade att han "sett artikeln och skrattat". Han kommenterade också artikeln och vad de intervjuade fansen sagt tidigare i programmet:

"Vi erbjuder fortfarande en verkligt bra gratis service för fans; de får alla nyheter, alla senaste videor, audio, den typen av saker. Men om de (fansen) vill ha extra material så har de möjlighet att få det mot betalning. Vi försöker inte skörta upp folk. Vi erbjuder extra innehåll och extra material. Vilket innebär en extra kostnad för oss, så vi tar ut den."

"Vi har haft tekniska problem, mycket beroende på att så många velat ansluta sig. Men vi har ett supportteam online dygnet runt och vi arbetar oss igenom allt eftersläpande arbete med de problem som folk har upplevt."

Sebastian sade senare att den officiella annonseringen av turnén kommer att ske på U2.com, "förhoppningsvis inom de närmaste veckorna".

Dave Fanning Intervjun finns på Dave Fanning Shows hemsida. Fanning börjar tala om U2 efter ungefär 3-4 minuter, efter nyheterna och sporten. Telefonsamtalen från fans börjar direkt efter det och intervjun med Sebastian Clayton börjar ungefär efter 23 minuter och håller på i 5-6 minuter.

Källa: atu2.com.

2005-01-20 00:23
Uppdaterad: 2005-01-20 07:30

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us