Att riva saker i bitar

"Shit, I can't do this!". Det var Garrett 'Jacknife' Lees första tanke när han blev tillfrågad om han ville jobba med U2. Så småningom insåg Lee dock att han inte hade något att förlora förutom kanske något av sin egen stolthet.

U2.com publicerar en intervju i två delar med Jacknife Lee, som blev känd för U2-fansen med sin mix av Vertigo. På den kommande maxiversionen av singeln Sometimes You Can't Make It On Your Own har Lee också bidragit med mixar av Fast Cars och Ave Maria - den senare en duett mellan Bono och operatenoren Luciano Pavarotti.

Lee berättar om hur han själv återupptäckte U2 genom All That You Can't Leave Behind och hur han kom till en punkt där han insåg att han verkligen saknade deras musik.

Han beskriver också arbetet med How To Dismantle An Atomic Bomb som att bandet och producenterna fortsatte på den inslagna vägen från All That You Can't Leave Behind men att de samtidigt plockade in delar av Achtung Baby: "Det var inget uttalat, men det verkade vara vad som hände."

På frågan vad han tror att bandet förväntade sig av honom svarar Lee att han inte frågade. "Men jag har ett lustigt sätt att arbeta på - jag liksom river saker i bitar. Vilket också är ungefär hur de jobbar. Jag antar att de ville få ett annat perspektiv på musiken"

"I slutändan är det U2 som gör de slutgiltiga valen. Men de vill ha valmöjligheter. Det är mitt jobb att förse dem med valmöjligheter och uppmuntran och förtroende."

Läs utdrag ur första delen av intervjun "Ripping Things Apart" här. På U2.com finns också den nya videon All Because Of You till beskådande.

Källa: U2.com.

2005-01-15 13:39
Uppdaterad: 2005-01-15 20:39

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us