Turnén framflyttad

Edge & Bono live, Brooklyn, New York 2004-11-22 (klicka på bilden för att se den i större format) Rolling Stone skrev igår att U2 har flyttat fram sin länge emotsedda världstuné i spåren av det nya succéalbumet How To Dismantle An Atomic Bomb, vilken ursprungligen skulle ha haft premiär i Miami den 1 mars.

"Alla planer är under total omarbetning", sade en källa nära bandet till tidningen och angav sjukdom i familjen som anledningen till förändringen. Turnén skulle annonseras och biljetter börja säljas den här månaden, men även dessa planer har blivit försenade.

Bandet, som är nominerade för tre Grammys för sin singel Vertigo, har dock fortfarande för avsikt att spela på galan som äger rum i Los Angeles den 13 februari. De kommer även att närvara vid ceremonin som installerar dem i Rock & Roll Hall of Fame den 14 mars i New York.

Edge, Larry & Adam live, Elevation tour 2001 (klicka på bilden för att se den i större formatEn ny tidsplan för turnén har ännu inte utarbetats. Enligt bandets turnédesigner Willie Williams arbetar man just nu med att utforma scen och videoskärmar. "Vi utarbetar en del ny teknologi för det visuella intrycket", berättade han för Rolling Stone. U2:s senaste världsturné, som följde på albumet All That You Can't Leave Behind, gjorde dem till världens största liveband 2001.

Källa: RollingStone.com.
Tack till Hans på u2tour.de!

Ännu har U2 eller Principle Management inte gått ut med något officiellt meddelande om den framflyttade turnén. Det är möjligt att detta kommer på måndag den 10 januari, som ju var det datum när turnén var tänkt att lanseras.

Även om vi här på u2.se brukar vara restriktiva med att tro på uppgifter som inte stammar direkt från officiell information från bandet så får ändå Rolling Stone anses som en mycket trovärdig källa. Risken är alltså stor att det här verkligen stämmer. Allt vi kan göra är att hålla utkik på U2.com och hoppas på det bästa. Givetvis återkommer vi här på u2.se så snart vi vet mer.

Uppdatering:
Fansidan atu2.com skriver idag att de har fått följande information från en "trovärdig källa":

 • Turnépremiären är flyttad från 1 mars i Miami till 28 mars i Los Angeles.
 • De flesta konserter som varit inplanerade i mars kommer att flyttas, några till höstens turnédel (se ryktena om spelningar i Albany och Toronto på u2tours.com), som troligen blir längre än vad som ursprungligen planerats för att kompensera de inställda datumen i mars.
 • Konserterna i Japan och Australien kommer troligen att flyttas från sent i år till tidigt 2006.
 • Ett officiellt tillkännagivande av konsertdatum kan komma så tidigt som den 24 januari.

  Atu2.com påpekar särskilt att den här informationen måste betraktas som ett rykte och att inget kan anses bekräftat innan U2 själva går ut med det officiellt.

  Från U2.com:
  klicka på bilden för att se den i större format Den officiella sidan U2.com skriver idag att de önskar alla sina läsare ett gott nytt år och att det nya året också kommer innebära mer inforamtion om turnén.

  "Var förvissade om att U2.Com kommer att låta er veta alla detaljer om och datum för U2s turné 2005 så snart som de finns tillgängliga. Annonseringen av turnén har flyttats fram, vilket U2:s manager Paul McGuinness förklarar:

  'Vi flyttade fram annonseringen av turnén eftersom vi fortfarande arbetar med rutten. Så snart vi har fått allting bekräftat under de kommande veckorna, så kommer vi att låta er få veta det.'"

 • 2005-01-06 10:32
  Uppdaterad: 2005-01-10 18:08

  Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us