SYCMIOYO nästa singel och video i Europa

U2 vid videoinspelningen till Sometimes You Can't Make It On Your Own, Gaiety Theatre, Dublin 2004-12-13 (klicka på bilden för att se den i större format) Det är nu officiellt bekräftat att nästa singel i Europa från How To Dismantle An Atomic Bomb blir Sometimes You Can't Make It On Your Own.

Som vi tidigare rapporterat spelade U2 i måndags in videon till låten i anrika Gaiety Theatre i Dublin. Att bandet valde just denna som plats för just den här videoinspelningen är ingen slump.

Bland de föreställningar som förr visades på Gaiety fanns nämligen The Rathmines and Rathgar Musical Society, där den framlidne Bob Hewson var medlem. Han som, enligt vad hans son sjunger i Sometimes You Can't Make It On Your Own, "put the opera in me".

"Den är ett porträtt av honom", förklarar Bono låten. "Han var en fantastisk sångare, en tenor, en arbetarklasskille från Dublin som lyssnade på opera och dirigerade stereon med min mors stickor. Han älskade opera, så i låten sjunger jag en av de där stora tenortonerna som han skulle ha älskat. Jag tror att han hade älskat den, jag hoppas det."

Edge vid videoinspelningen till Sometimes You Can't Make It On Your Own, Gaiety Theatre, Dublin 2004-12-13 (klicka på bilden för att se den i större format) Efter att nyligen ha avslutat inspelningen av U2:s video till All Because Of You, som kommer att bli bandets nästa singel i Nordamerika, flög regissören Phil Joanou till Dublin för att ta sig an även Sometinmes You Can't Make It On Your Own. "Målet är att skapa en operaaktig atmosfär i bilderna", påpekar en medlem av produktionsteamet, "men inte alltför bokstavligt.

"Det är en lokal med fantastisk resonans för bandet, som alla kom hit som barn", förklarar producenten Ned O'Hanlon. "Särskilt för Bono, eftersom hans far faktiskt sjöng här." Och snart står Bono också där och sjunger, medan Joanou - som först arbetade med bandet när han regisserade långfilmen U2 Rattle And Hum - rusar runt scenen och instruerar teamet.

"Det är trevligt att jobba med Phil igen efter den här tiden", förklarar Adam. "Men lite konstigt att vi helt plötsligt gör två videor med honom inom loppet av ett par veckor!"

Senaste gången Joanou arbetade med U2 var 1997, med videon till If God Will Send His Angels som spelades in på ett amerikanskt café. I jämförelse med Vertigo-videon är också dagens inspelning relativt enkel. Bortsett från teamet och all utrustning består den helt enkelt av fyra musiker med sina instrument på en scen, med några ljuseffekter som låter en purpurröd glöd lysa över den enkla bakgrunden.

U2 vid videoinspelningen till Sometimes You Can't Make It On Your Own, Gaiety Theatre, Dublin 2004-12-13 (klicka på bilden för att se den i större format) "Det är något ganska fantastiskt med fyra killar som bara spelar sina instrument", hävdar Joanou medan bandet samlas i en klunga omkring de två monitorerna vid sidan av scenen för att se den första av många tagningar.
"Det där är ett band!" säger Joanou, tydligt exalterad över den rena känslan i framförandet.
"Självklart är det ett band", säger Bono. "Vacker bakgrund. Det är något med det där purpurfärgade ljuset som känns rätt med låten."
"Det ser så lugnt ut", tillägger han. "En kontrast mot ilskan i sången."

Videons twist är att låten börjar med bandet som spelar på den tomma scenen mot en enkel bakgrund, men när sången når sitt klimax vidgas bilden och visar de förgyllda balkongerna och den röda dekoren i lokalen där Bob Hewson sjöng opera.

"Can - you - hear - me – when – I -
Sing, you’re the reason I sing
You’re the reason why the opera is in me…"

Källa: u2.com

2004-12-15 00:26
Uppdaterad: 2004-12-15 07:26

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us