U2 i Hall of Fame 2

U2 vid Q Awards, London 2004-10-04 U2 har ju redan tagit plats i UK Music Hall of Fame. Det är nu klart att bandet även kommer att introduceras i den amerikanska Rock'n'Roll Hall of Fame i mars 2005.

2005 är första året som U2 kunnat nomineras till Hall of Fame, då reglerna kräver att det måste ha gått minst 25 år sedan skivdebuten innan en artist kan komma i fråga. De får sällskap av O'Jays, Pretenders, Percy Sledge och Buddy Guy.

U2:s egna reaktioner på nyheten är ännu inte kända, men Bono har i tidigare intervjuer sagt att han hyser blandade känslor över nomineringen:
"Det är helt klart en stor ära. Men samtidigt känns det som att bli invald i Rock'n'roll Hall of Fame är något man borde bli när man har dragit sig tillbaka som artist. Det finns andra som förtjänar det mer än vi."

Dessutom är Frank Barcalona, ägare av Premier Talent Angency, nominerad för en Lifetime Achievement-plats för icke-artister. Frank var mannen som redan från början såg U2:s storhet och som vågade satsa på bandet i USA och som bokade deras första turnéer under tidigt 80-tal. Barsalona hade även artister som Led Zeppelin, Bruce Springsteen, The Pretenders och The Who i sitt stall.

Källor: interference.com och CNN.

2004-12-13 14:38
Uppdaterad: 2004-12-14 06:18

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us