U2 till Göteborg

Adam, Top of the Pops, London 2004-11-15 (klicka på bilden för att se den i större format) Spekulationerna kring var U2 kommer att spela under sin kommande världsturné har nu pågått länge. Ännu finns inga officiella uppgifter från Principle Managements sida, mer än att turnépremiären kommer att ske i Miami den 1 mars 2005.

Aftonbladet publicerar idag en exklusiv intervju med Adam Clayton och The Edge, där Adam säger att U2 kommer till Göteborg nästa sommar.

Det är Aftonbladets Tore S. Börjesson som har träffat Adam och Edge i HQ-studion i Dublin. Edge talar i intervjun bland annat om hur bra materialet från How To Dismantle An Atomic Bomb kommer att fungera live:

Edge utanför HQ-studion, Dublin 2004-11-17 (klicka på bilden för att se den i större format) "Nu när vi tar låtarna på turné kommer de att bli än mer kraftfulla. Vi har redan gjort några livegrejer för TV och en mini-konsert i New York så jag vet vad jag pratar om. Live vinner sångerna på att strippas ner från en del utsmyckningar och framföras i sin råaste form."

Läs artikeln på Aftonbladets hemsida.

Eftersom bandets manager Paul McGuinness tidigare talat om en utomhusturné i Europa så är det troligt att en U2-konsert i Göteborg innebär Nya Ullevi. Det blir i så fall första gången bandet spelar där sedan PopMart-konserten 1997-08-02. Vi som var på den konserten kan bekräfta att det var en fantastisk upplevelse.

Om U2 kommer att överträffa sin förra Ullevi-konsert? Allt talar för det.

Vi återkommer när vi har ytterligare fakta eller spännande rykten kring den kommande turnén, så håll utkik. Kolla också gärna in diskussionerna i vårt turnéforum When Love Comes To Town.

2004-12-09 14:28
Uppdaterad: 2004-12-09 22:56

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us