Kort & nytt om U2

Innehåll: HTDAAB nr 1 i Irland, NRJ Awards 2005, 46664-bok, Påskägg på HTDAAB-DVD:n.

HTDAAB nr 1 i Irland
U2s nya album har gått rakt in på första plats på listorna i Irland, det rapporterar både u2.com och RTÈ den 26 november. How To Dismantle An Atomic Bomb släpptes i Irland redan den 19 november och hamnade efter en vecka igår högst på försäljningslistan.

Albumet har sålt i fem gånger så många exemplar som dess närmaste konkurrent - Britney Spears Greatest Hits. Enligt den irländska musikbranschen kommer troligen How To Dismantle An Atomic Bomb bli årets snabbast säljande album.

Svenska siffror väntas inte förrän tidigast den 5 december. Däremot kan vi tala om att Vertigo har dalat från andra plats på den svenska singellistan till plats 18.

NRJ Awards 2005
Franska fansidan u2achtung.com rapporterar att U2 är nominerade till franska NRJ Awards 2005 i kategorin Årets bästa grupp/duo. Evenemanget kommer att sändas online den 22 januari. I Sverige är dock U2 inte kvalificerade för att vara med i årets omröstning, så vi får vänta till nästa år. (Tack till Robert Sehlberg på NRJ Sverige)

46664-bok
En fotobok med titeln 46664 The Concert, som dokumenterar förra årets jättekonsert på Green Point Stadium i Kapstaden, är nu aktuell för utgivning. Konserten anordnades för att öka medvetenheten om HIV/AIDS och initiativtagare var nobelpristagaren och förre presidenten Nelson Mandela.

Konserten sändes live online över hela världen och gavs även ut på DVD i april i år. Bland den uppsjö av artister som deltog fanns Bono och The Edge, som ensamma framförde One. Tillsammans med andra artister deltog de också i framföranden av American Prayer, 46664 Long Walk To Freedom och Amandla. Läs mer om boken i The Guardians artikel på interference.com.

Påskägg på HTDAAB-DVD:n
DVD:n som medföljer vissa utgåvor av How To Dismantle An Atomic Bomb innehåller ett så kallat påskägg - det vill säga extramaterial som inte står med på innehållsförteckningen. Det består helt enkelt av en bild av den handskrivna texten till Sometimes You Can't Make It On Your Own.

Se om du kan få din DVD-spelare att spela upp kapitel 9 genom att i menyn välja SYCMIOYO (studioversionen) och klicka med fjärrkontrollen: vänster, vänster, ner, höger, upp. Då ska ett kryss visas, klicka enter och bilden kommer upp.

På en dator: om du för muspekaren över vänstra delen av det stora krysset till vänster i menyn ska ett mindre rött kryss dyka upp - klicka på det. Annars kan du klicka på den här bilden för att se den i ett större format.

2004-11-27 10:23
Uppdaterad: 2004-11-27 17:36

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us