HTDAAB i Rolling Stone

Rolling Stone Magazine har recenserat How To Dismantle An Atomic Bomb: "Förra gången vi hörde något från U2 var med All That You Can't Leave Behind, då de sökte jobbet som världens största band. Nå, de fick jobbet. På Atomic Bomb söker de inte längre. Detta är grandios musik från grandiosa män."

Rolling Stones recensent Rob Sheffield utgjuter sig lyriskt över U2:s återgång till den storskaliga, hymnartade rock'n'roll som bandet en gång blev världskända för. Istället för att förebrå U2 för deras storskalighet, så hyllar Sheffield den oreserverat:

"Halvvägs genom det fantastiska nya albumet proklamerar Bono "I like the sound of my own voice". Bra sagt, grabben; bra sagt. Ända sedan U2 började föra oväsen i Dublin för flera hundra blodiga söndagar sedan, så har Bono svängt till ljudet av sin egen gigantiska rockighet. Ego, shmego - det här är en galen rockstjärna som aldrig bör förminska sina episka ambitioner."

"Som det gamla zen-uttrycket säger så finner man inga resonabla män på toppen av stora berg och U2s briljans ligger i deras vägran att vara resonabla. U2 var torrbollar på 90-talet när de försökte vara coola, ironiska hipsters. Ingen vill ha en mager jultomte och det är fan så säkert att ingen vill ha en hipp Bono. Vi vill ha honom där uppe, lekande med den oförglömliga elden. Vi vill att han ska sjunga på latin eller rädda världen eller spela Jesus för de spetälska i sitt huvud. Vi vill att han ska vara Bono. Ingen annan är ens avlägset kvalificerad."

Sheffielt påpekar också att "vad som gör U2 så stora är egentligen inte deras begåvade idéer, eller ens deras intelligens - det är värmen som alltför få rockstjärnor klarar av att förvandla till musik." Han ger Atomic Bomb fyra stjärnor.

Läs hela recensionen på Rolling Stones hemsida.

2004-11-18 15:21
Uppdaterad: 2004-11-19 06:59

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us