U2 i radio, TV och på nätet

Vi kommer att få se och höra mycket av U2 i den närmaste framtiden, vilket ingen av oss väl har särskilt mycket emot. Förutom bandets medverkan i radio och TV så har de, i ett försök att minska skadan av att det nya albumet läckt till olagliga nedladdningstjänster, börjat ge radiostationer och onlineprogram tillåtelse att spela How To Dismantle An Atomic Bomb.

U2-(i)dag
Atu2.com rapporterar att flera amerikanska radiostationer redan har börjat spela albumet och att fler snart kommer att följa efter. WXRT i Chicago planerar en U2-dag idag torsdag, med start kl 9:45 lokal tid (vilket motsvarar kl 16:45 svensk tid). Radiostationen har lovat att spela How To Dismantle An Atomic Bomb i sin helhet och med endast begränsade reklamavbrott. Man kan lyssna live via deras hemsida.

Live från HQ på BBC
U2, Vertigo video HQ version NME skriver att U2 kommer att genomföra en exklusiv spelning för BBC:s Radio 1 på tisdag den 16 november. Bandet kommer att spela för vinnarna i Radio 1:s tävling (se deras hemsida) och speciellt inbjudna gäster i sin studio vid Hanover Quay i Dublin. Framträdandet kommer att sändas live i Zane Lowes show, kl 20 - 22 svensk tid. På morgonen samma dag kommer bandet att vara gäster i Jo Whileys program, kl 11.00 svensk tid.

På onsdag den 17 november kommer Chris Moyles morgonprogram att sändas live från Dublin och då delvis handla om vad som hände under tisdagen. Det framgår dock inte om bandet även kommer att gästa det programmet. Tyvärr saknar vi också uppgift på om det går att lyssna på Radio 1:s program online.

HTDAAB online
Samma kväll kommer också nme.com att börja spela How To Dismantle An Atomic Bomb från kl 22.00 svensk tid. När NME skrev sin artikel var det programmet tänkt att bli världspremiären för sändningen av albumet, men eftersom flera radiokanaler nu redan börjat spela det så finns möjligheten att även nme.com väljer att tidigarelägga sin premiär.

Bono och Edge, Vertigo promo video Även nätversionerna av musikkanalerna MTV och VH1 kommer att börja spela albumet online på tisdag den 16 november, det skriver bl.a. interference.com idag. Både mtv.com och vh1.com erbjuder också nyheter om bandet, foton och möjlighet att se Vertigo-videon. Se även U2-sidorna på mtv.com och vh1.com

Och i Sverige….?
Än så länge saknar vi uppgift om även svensk radio kommer att börja spela How To Dismantle An Atomic Bomb i nästa vecka. Vi arbetar för närvarande på att få fram den informationen och återkommer så snart vi vet mer.

Edge och Bono live, CD:UK 2004-10-23 Vi påminner också om att ZTV:s program Pepsi Live kommer att sända U2s liveframförande av Vertigo från CD:UK imorgon fredag kl 20.00 - 20.30.


Uppdatering, 2004-11-12:
Sveriges Radio P3 har hört av sig och meddelat att de kommer att få How To Dismantle An Atomic Bomb den 24 november och då kommer att lägga upp ett spår till utöver Vertigo.
Tack till Jonas Westman på P3:s musikredaktion!.

Uppdatering, 2004-11-16:
Sveriges Radio meddelar att de nu fått klartecken från Universal att börja spela How To Dismantle An Atomic Bomb på lördag den 20 november.
Tack till Magnus Hallberg på P3 Musikjournalen!.

2004-11-11 11:54
Uppdaterad: 2005-03-19 04:20

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us