Kommande singelreleaser och turné

Chris Dwyer, Melbourne 2004-10-20 Chirs Dwyer från Island Records anlände igår till Melbourne, Australien, med ett av de få förhandsexemplaren av How To Dismantle An Atomic Bomb fastkedjat vid handleden. Enligt Melbourne Herald Sun är detta ett av tre exemplar som nu reser runt världen för förhandsvisningar för press- och musikfolk.

Då albumet förväntas sälja tre miljoner exemplar under den första veckan efter utgivningen, beräknas värdet på en enda av dessa skivor till 60 miljoner dollar. Under strikta säkerhetsåtgärder spelas den upp för musikpress, radio och återförsäljare, allt för att förhindra spridning av piratkopior.

"Tyvärr har vi stora problem med piratkopiering och spridning online idag", sade Ms Dwyer. "Musikindustrin måste försvara artisternas ägodelar. Detta innebär att vi måste behålla materialet för oss själva ända fram till den tidpunkt det finns ute i affärerna."

Dwyer avslöjade också att U2s andra singel från det nya albumet kommer att ges ut i februari och den tredje singeln 16 maj 2005. Hon beskriver den nya skivan som en återgång till U2s ursprungliga sound: "De tar inte något för givet. De är fortfarande fräscha. De är fortfarande hungriga."

Vad gäller de tidigare ryktena om en promoturné i samband med albumrelease sade Dwyer att Bonos arbete med DATA gör att det inte finns tid för en sådan. Däremot bekräftade hon uppgiften att turnén kommer att starta den 1 mars i Miami, USA., och även innebära konserter i Australien. "U2 ser fram emot att turnera med den nya skivan och de kommer att spela här under 2005", sade hon.

Uppdatering, 2004-10-21: Läs mer om den australiensiska provspelningen av How To Dismantle An Atomic Bomb och vad tidningen The West Australian tyckte om skivan i den här artikeln på atu2.com.

Källor: u2log.com, atu2.com.

2004-10-20 23:04
Uppdaterad: 2004-10-21 19:07

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us