Aktuellt med U2-anknytning VIII

Innehåll: U2 live i London i helgen - vinn biljetter!, Ny Vertigo-video hos iTunes, Nancy Sinatra i DN, Lyssna på New Year's Concert, U2 i nya Uncut, HTDAAB-poster.
Uppdatering: Blenders U2-artikel.

U2 live i London
När U2 för fyra år sedan inledde lanseringen av All That You Can't Leave Behind spelade de Beautiful Day och Elevation live på taket till The Clarence Hotel i Dublin, för BBC:s program Top of the Pops. Det verkar nu som om bandet vill göra om bedriften.

U2 live, The Clarence Hotel, Dublin 2000-09-27 atu2.com rapporterar att U2 kommer att spela i Top of the Pops på fredag kväll. Enligt en av atu2.com:s läsare kommer fredagens framträdande innehålla en utomhusspelning utanför BBC:s huvudkontor i London. (klicka på bilden för att se den i större format)

Dessutom kommer bandet att vara gäster i ITV:s program CD: UK på lördag för en "pratstund och Vertigos världspremiär". I Sverige kan de som har kabelkanalen BBC Prime se Top of the Pops på lördag klockan 18.10.

Uppdatering: u2.com har precis lagt upp en tävling där man kan vinna biljetter till fredagens Top of the Pops!

Vertigo-video hos iTunes
U2.com skriver om Apple iTunes nya U2-video, som beskrivs som en blandning av Apples siluettannonser och en musikvideo. I svart siluett mot färgglada bakgrunder framför bandet Vertigo. Ett 30-sekunders reklamklipp kan beskådas gratis i QuickTime-format, medan den två minuter långa videon endast är tillgänglig genom iTunes Music Store. Bägge finns på iTunes U2-sida.

u2log.com spekulerar över möjligheten att material till den här videon har hämtats från den officiella Vertigo-videon. Regissören Mark Romanek, som står bakom U2 / Apples Vertigo-video, skriver kort om den på sin hemsida.

Nancy Sinatra i DN
Dagens Nyheter skriver idag om Nancy Sinatras nya album och nämner då också hennes samarbete med U2. "Bakom de elva låtarna anno 2004 står Morrissey, Bono och The Edge (U2), Jarvis Cocker (Pulp), Thurston Moore (Sonic Youth), Jon Spencer (Blues Explosion), Joey Burns (Calexico), Steve Van Zandt, Pete Yorn och Reno."

"Skivan avslutas med Bonos porträtt av Frank Sinatra, Two Shots Of Happy, One Shot Of Sad, hest, blont och levnadsvist framfört av dottern." Hela artikeln finns att läsa på DN:s hemsida.

U2 i nya Uncut
u2log.com rapporterar att novembernumret av Uncut kommer att innehålla en U2-special med bland annat en intervju med Bono. Den innehåller också tillbakablickar på bandets förvandling under det tidiga 90-talet och omständigheterna kring inspelningen av Achtung Baby. I tidningen finns också en låt-för-låt-beskrivning av det nya albumet och en tävling om en Berlin-resa. (klicka på bilden för att se den i större format)

New Year's Concert på BBC
Just nu kan man via BBC Radio 1 lyssna på U2s legendariska Nyårskonsert från 1989. Konserten sänds fram till den 17 oktober och för de av er som ännu inte har hört den rekommenderas den varmt. Mer om konserten finns i artikeln New Year's Concert här på u2.se.

HTDAAB-poster
u2tour.de har publicerat en poster för samlarutgåvan av How To Dismantle An Atomic Bomb. (klicka på bilden för att se den i större format)

Se även vår tidigare artikel Nytt om bonus-DVD:n (2004-10-02).

Blenders U2-artikel (uppdatering 2004-10-14)
Som vi tidigare rapporerat innehåller det nya numret av Blender en stor U2-intervju med anledning av det nya albumet. Där säger bland annat Bono att han tror att How To Dismantle An Atomic Bomb kan vara bandets näst bästa - eller till och med bästa - album och att den är "på samma nivå som Achtung Baby".

För den som vill ta en förhandstitt på artikeln finns den utlagd på tidningens hemsida.

2004-10-13 21:45
Uppdaterad: 2004-10-14 09:32

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us