McGuinness: Köp inte biljetter än!

Paul McGuinness och Bono, Dublin 2004 U2s manager Paul McGuinness bekräftade idag att bandet kommer att genomföra en stor turné nästa år, men uppmanar fans att inte lägga ut pengar på konsertbiljetter förrän detaljerna kring turnén har bekräftats. Ett tillkännagivande förväntas komma inom de närmaste månaderna. Vissa onlineföretag har redan nu börjat sälja biljetter till obekräftade konsertdatum.

"Vi är fortfarande i högsta grad på planeringsstadiet för vår turné nästa år, vilken kommer att besöka USA, Kanada, Europa, Japan och Australien och bandet ser verkligen fram emot att ge sig ut igen", sade McGuinness idag.

"Så snart vi är klara med planeringen kommer turnén att annonseras, som vanligt på U2.com och information om biljettförsäljning kommer också att lämnas. Inget är bekräftat innan det officiella tillkännagivandet om turnén och inga biljetter kommer att finnas till försäljning förrän efter den tidpunkten."

Bakgrunden till McGuinness uttalande är att vissa oseriösa företag har bjudit ut konsertbiljetter till försäljning på internet - till priser som vida överstiger de normala. En engelsk firma erbjöd till exempel biljetter till U2s eventuella spelning på Croke Park i Dublin för mellan 125 och 295 brittiska pund (cirka 1 700 - 4 000 svenska kronor), trots att det ännu inte finns någon officiell uppgift om och när bandet kommer att spela på arenan.

John Giddings, som arbetar med U2 när det gäller deras konsertbokningar, sade till NME igår att varken tid eller plats för konserterna ännu är slutgiltigt bekräftade och inte heller biljettpriserna. Han sade också att han skulle bli "mycket förvånad" om priset för biljetterna skulle bli så pass högt som de som annonserats på nätet.

En talesperson för det företag som annonserat om biljetter hävdar att datumen har bekräftats till dem, men att de efter att ha fått ett "brev" dragit tillbaka biljetterna.

Källor: U2.com, u2world.com.

2004-10-08 21:14
Uppdaterad: 2004-10-09 04:14

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us