Vertigo mot toppen

Knappt två veckor efter det att U2s nya singel Vertigo släpptes till radiostationer världen över klättrar låten nu på listorna. Redan efter några dagar gjorde den entré på Billboards listor över de mest spelade låtarna: på plats 46 på Hot 100-listan och på Modern Rock-listan på plats 18. Då singeln ännu inte släppts till skivbutikerna är dessa siffror helt baserade på hur mycket låten har spelats i radio, vilket Billboard också markerar genom att märka den med "Airpower".

Som vi tidigare rapporterat dröjde det heller inte länge efter radioreleasen innan låten fanns att ladda ner mot betalning hos iTunes. En dryg vecka senare nådde Vertigo första plats bland alla låtar som laddats ner hos hos de fyra iTunes i Storbritannien, USA, Frankrike och Tyskland.

I Storbritannien, där singeln fortfarande ligger som nummer ett, är Vertigo den mest säljande låten sedan den officiella nedladdningssidan lanserades, se BBC:s topplista över antal nedladdningar. I USA har Vertigo sålt mer den senaste veckan än någon låt i nedladdningens historia.

Källor: u2.com, Billboard.

Uppdatering 2004-10-09:

Vertigo fortsätter att klättra på några av Billboards listor den här veckan. Låten har hoppat från plats 18 till plats 4 på Modern Rock-listan och från plats 27 till plats 12 på Mainstream Rock Tracks-listan. Däremot har den bara tagit sig från nummer 46 till 45 på Hot 100-listan, vilket troligen beror på att singeln ännu inte finns att köpa på CD.

Källa: Billboard.

2004-10-06 22:10
Uppdaterad: 2005-03-19 04:21

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us