Aktuellt med U2-anknytning VII

U2 vid Q Awards, London 2004-10-04 Innehåll: Inspelningen av Vertigo-videon på MTV, Corbijns U2-bok fördröjd, U2 i nya Q, Bono vs Helena Christensen.

Uppdatering: U2 har också tilldelats Q Magazines "Icons Award" för 2004.

Inspelningen av Vertigo-videon på MTV
atu2.com uppger att MTV och MTV2 kommer att sända ett program om inspelningen av videon till U2s nya singel Vertigo i oktober. Vanligen brukar dessa program avslutas med världspremiären av videon i fråga.

Edge och Larry vid inspelningen av Vertigo-videon, Spanien september 2004 Programmet kommer att sändas på MTV i USA den 21 oktober, kl 23:30 (ET), samt på MTV2 den 22 oktober, kl 18:00 (ET). Atu2.com har även postat en länk till RockonTV, där man själv kan hålla sig uppdaterad om sändningstiderna.

U2.se har tagit kontakt med MTV Europe för att försöka utröna om också de kommer att sända programmet och i så fall när. Vi återkommer när vi har mer information om detta. Se även vår tidigare artikel om inspelningen av videon.

Corbijns U2-bok fördröjd
Som vi tidigare rapporterat arbetar fotografen och regissören Anton Corbijn med att sammanställa en fotobok över sitt mångåriga samarbete med U2. U2 & I skulle ha kommit ut i november 2004, men nu skriver interference.com att den har blivit fördröjd. Anledningen sägs vara projektets omfångsrika natur och ny utgivningstidpunkt anges till februari 2005.

U2 i nya Q
Novembernumret av Q Magazine kommer att innehålla en 10-sidig U2-special med intervjuer med bandmedlemmarna, nya foton som Anton Corbijn har tagit av U2 och en låt-för-låt-guide till How To Dismantle An Atomic Bomb.

U2, foto: Anton Corbijn "Vi har väntat i 25 år på att göra den här skivan", säger Bono i intervjun om det nya albumet. "Det är en så personlig skiva, den kanske är vår bästa."

Bandet sticker dock inte under stol med att det fanns en hel del kreativa spänningar vid inspelningen. Larry avslöjar hur U2 numera löser sådana konflikter: "Som vanligt gick debattens vågor höga", minns han. "Men den gemensamma linjen var 'Om du inte har en bättre idé så håll käften', och det funkar för det mesta."

Läs mer om Qs U2-special på u2.com eller u2world.com.
(klicka på bilden för att se den i större format)

Uppdatering: Nu har också tidningens årliga "Q Awards" avgjorts och U2 belönades med "The Q Icons Award" för 2004. De var även nominerade i kategorin "Bästa liveband", men förlorade den titeln till Red Hot Chilipeppers.

Uppdatering 2004-10-05: Mer information om Q Awards finns på u2.com. Bilder från evenemanget finns hos Getty Images.

Bono vs Helena Christensen
Bono, foto: Helena Christensen Oktobernumret av den amerikanska tidningen Black Book innehåller fotografier och konst som Bono och modellen Helena Christensen har gjort - med varandra som motiv. De kan också beskådas via det bildspel som MTV.com har lagt upp.

2004-10-04 15:24
Uppdaterad: 2004-10-05 19:16

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us