Rykte: Nytt U2-album i vinter och turné 2010

Det verkar nu som om U2 planerar att ge ut ett nytt album mindre än ett år efter No Line On The Horizon. Dessutom tyder allt på att de håller på att undersöka möjligheterna till en fortsättning av 360°-turnén.

Det är Larry Mullens trumtekniker och U2's heltidsanställde studiotekniker Sam O'Sullivan som pratat med några fans i samband med U2:s konserter i Zagreb tidigare i veckan. Enligt Sam så ser den närmaste framtiden för bandet ut så här:

 • U2 planerar att stanna i Vancouver efter det att de avslutat den nordamerikanska delen av turnén, för att avsluta arbetet med sitt nya album Songs of Ascent. Det kommer att ges ut i december eller i början av nästa år.
 • U2 kommer kanske att turnera i "Oceanien" (vilket i så fall troligen innebär åtminstone Australien och Nya Zeeland) i mars 2010, men det beror på kostnaderna för att transportera scenen.
 • Nästa sommar kommer bandet att köra ytterligare en turné-vända i Europa, inklusive en spelning i Rom.

  Inget av detta är ännu officiellt bekräftat, men som atu2.com påpekar så har Sam O'Sullivan tidigare visat sig vara en trovärdig källa när det gäller hans arbetsgivares göranden och låtanden. Tyvärr visar också erfarenheten på U2's ökända oförmåga att hålla sina deadlines, så vi får väl se när ett ev. nytt album kan tänkas dyka upp.

  I think... when it's in the shops,"
  - Adam Clayton, på frågan om i vilket stadium ett U2-album anses som färdigt.

  Det finns också rapporter om att fyra stora skivbolag, inklusive U2:s eget Universal, samarbetar för att utveckla ett nytt digitalt albumformat. Det sägs att U2:s nya album kommer att bli ett av de första som ges ut i det nya formatet.

  Källa: u2place.com via atu2.com.

 • 2009-08-12 18:34
  Uppdaterad: 2009-08-12 19:02

  Forumdiskussioner

  Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us