Gästkrönika: Sluta hjälpa Gud över gatan som en liten gumma!

Vår läsare Staffan berättar om hur det är att leva tillsammans med ett U2-fan i denna gästkrönika.

Sluta hjälpa Gud över gatan som en liten gumma!

Achtung Baby! (klicka för högre upplösning)

2009-06-30 Barcelona, Spanien, Camp Nou var datumet som åter satte världen i gungning. U2 intog scenen med ny kraft, ny energi och ett batteri av låtar som känns igen överallt och av alla människor, från Peru till Mexico via Sverige och Island. Vi som så många andra har väntat på denna dag sen vi såg vår förra konsert, och för oss var det den 2006-12-09 Honolulu på Aloha Stadium.

Jag minns att det var cirka 35 grader i luften, vi tog bussen från hotellet mot stadion så långt det gick innan vi var tvungna att kliva av och gå resten av biten, p.g.a. trafikkaos på den enda vägen till stadion från huvudstaden. Jag behöver inte nämna att kvällen där var magisk, Pearl Jam som förband och U2:s sista konsert för den turnévändan på Hawaii! Kommer ihåg ett segment som dom körde innan dom gick på och det var att dom visade alla platser i världen som dom hade spelat på fram till denna konsert och man märkte att det jublades i olika sektioner av publiken när deras land/stad visades på skärmen. Just då kändes världen verkligen liten och att musik kan vara väldigt "powerful", alla fans samlade på ett ställe mitt ute i Stilla Havet, långt ifrån fastlandet och "vardagen" och som så många gånger förr så stod tiden stilla, man har inga vardagsproblem, och universum fylldes med kärlek!

Eufori är en känsla av lycka som bland annat kan framkallas som en berusningseffekt av vissa droger." - Wikipedia

Hur kommer det sig då att jag är här mitt ibland U2 fans på en konsert som jag aldrig skulle ha tänkt på för 15 år sen? Jo, jag är tillsammans med ett U2 fan som har öppnat mina öron (tack och lov) för denna supergrupp.

Hej, jag heter Staffan och jag lever med ett U2 fan och har gjort det i 14 år

The Joshua Tree. (klicka för högre upplösning)

Min flickvän Malin är född samma år som gruppen slog igenom och hon har så länge hon minns lyssnat på dem och sett en hel del konserter med dem, tror att det är typ runt 27 st. Så där har ni varför vi såg konserten på Hawaii, det kanske låter som om hon släpar runt mig på konserterna, men så är givetvis inte fallet, det är ju inte så att man tackar nej ifall någon frågar ifall man vill åka till Hawaii och gå på konsert.

Ok, up to date nu. Vi befinner oss i Berlin för att se en The Killers-konsert när biljetterna släppps för allmänheten till 360°-turnén, vi har säkrat biljetter till den första konserten genom att vara med i fanklubben och på så sätt få köpa före allmänheten. På eftermiddagen får Malin ett SMS från en kompis som undrar ifall vi fick biljetter till den andra konserten som dom började släppa biljetterna till medans de säljer till den första. Ingen förklaring behövs, ni vet hur det är med biljettsläpp. Malin blir alldeles vit i ansiktet och svettas och blir lamslagen; vi måste fixa biljetter nu! Givetvis så var dom slut så vi fick köpa biljetterna i andra hand. Vi satt på kvällen och följde den första spelningen på Camp Nou via Twitters och U2 hemsidor från hela världen och när det börja trilla in videoklipp från arenan, så satt vi bara helt tysta och tittade på varann en stund och sen sa Malin; "Vi måste se dom NU!" och jag kunde inte mer än hålla med.

Praise the Lord!

Malin fyller år i juli, så hon ringer sin mor, min älskade svärmor och önskar sig pengar i födelsedagspresent och jag tackar gudarna för att hon fick igenom sin önskan. Konstigt nog så fick hon precis lagom med pengar så att det räcker till flygbiljetter till Berlin och hotellrum samt till två stycken biljetter till spelningen som går av stapeln den 18 juli. Så nu kommer vi att se dem i Berlin och Göteborg, risken är att man får mersmak som vanligt och tar ett lån och ser dom någonstans i Staterna också, men det får bli en annan artikel.

Heart Suitcase, Elevation-eran. (klicka för högre upplösning) Ni kanske undrar hur mycket av ett fan min flickvän är? Tror att det räcker med att bifoga ett par bilder på hennes tatueringar och nämna att vår dvärgschnauzer heter Clarence efter ett visst hotell i Dublin. Inga autograf-tatueringar än, men vi skall försöka få till det under U2:s vistelse i Göteborg, alla förslag på hur man skall få tag på dem är välkomna, funderar på att kontakta någon tidning.

Vi ses i Berlin och på Ullevi!
Staffan, 2009-07-16

Har du också skrivit något som du tror passar sig för publicering på u2.se? Maila till info@u2.se så kanske vi tar in även ditt bidrag.

Håll koll på detta hos u2.se:
Konsten att gå på konsert: I tre delar lär vi oss vad man bör tänka på när man ska gå på U2-konsert.
Irlandsguiden: U2.se uppdaterade nyligen guiden till U2:s Irland, läs den innan du åker till Croke Park!
Konserterna: Håll dig uppdaterad varje kväll under den pågående turnén.
Forumet: Diskutera turnén och hitta biljetter till inköpspris!
Chatten: Spendera övriga konsertkvällar i chatten med andra läsare
Texterna: "The girly whale"? Låttexterna kommer väl sitta i ryggraden den 31 juli?

2009-07-16 22:10
Uppdaterad: 2009-07-16 22:31

Forumdiskussioner

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us