Alla är välkomna!

Som Bono så fint uttryckte det nyligen. U2.se följer premiären av den efterlängtade 360°-turnén i Barcelona!

U2, Barcelona 2009. (klicka för högre upplösning)

Den senaste tiden har U2 genomfört intensiva repetitioner för att allting ska vara i världsklass inför kvällens världspremiär. Runt om i världen har U2:s fans hårdbevakat varje steg som bandmedlemmarna tagit med följden att videoklipp, bilder och detaljer om scenen och låtlistor snabbt har läckt ut. Sakta men säkert framträder nu även allmänna uppgifter om vad som gäller vid konserterna för dem som har skaffat ståplats. Det har varit oklart in i det sista huruvida man skulle återinföra det lotterisystem som användes i USA under Vertigo-turnén. Nu sägs det från officiellt håll att man förkastar denna idé och kör enligt den traditionella principen "först till kvarn". Detta innebär att de som har köat längst tid utanför stadion ska ha rätt att komma in och välja sin plats före andra besökare. Detta gäller då man träder in via ingångarna vid den givna tidpunkten. Det är inte tillåtet att köa utanför stadion nattetid, varken direkt utanför stadion eller på parkeringsplatser och gator i närheten.

Köandet får alltså påbörjas mellan kl.09:00-12:00 dagen då en konsert ska ges. Den exakta tiden kan dock variera efter önskemål från lokala myndigheter och information om detta kommer publiceras på U2.com allt eftersom detaljerna blir kända. Säkerhetspersonal kommer att vägleda besökare med ståplatsbiljetter till den allmänna kön, vilket blir en enstaka plats. Om besökare beslutar sig för att införa ett kölappssystem frånsäger sig U2 360° Tour-personalen sitt ansvar. När portarna öppnas för att ge tillträde till stadion övervakas proceduren med att fylla den inre fållan av U2:s turnépersonal i samarbete med lokala myndigheter. Konsertbesökare som släpps in i den inre fållan ombeds att se till att förfarandet sker på ett organiserat vis för att undvika skador av andra eller en själv. När gäster med tillträde till denna del av arenan lämnar området får de ett armband eller en stämpel. I Barcelona ikväll är det stämpelsystemet som gäller och man kan anta att det blir så i övriga Europa också. Det är viktigt att samtliga besökare behåller sina biljetter då de kan bli ombedda att uppvisa båda former av bevis på att de tillhör den inre fållan. När den inre cirkeln har uppnått sin maximala kapacitet släpps övriga gäster in för att fylla ut återstående platser på planen.

Föremål som är förbjudna enligt den officiella policyn är banderoller, flaggor på pinnar, kylboxar, flaskor, burkar, paraplyer, portabla stolar samt elektronik - bortsett från mobiltelefoner och kameror där det inte är möjligt att separera linsen från övrig utrustning. Den officiella webbplatsen U2.comuppmanar konsertbesökare att se till att förvara dessa otillåtna föremål på annan plats innan man tar sig in i stadion. "Bajamajor", portabla toaletter, kommer att finnas till hands såvida inga externa toaletter redan är tillgängliga. Övriga trivselförmåner som exempelvis "avsvalkningsstationer" och rabatter kommer endast att tillhandahållas vid mån av utrymme och tillstånd för detta.

Joe O' Herlihy, ljudtekniker, Barcelona 2009. (klicka för högre upplösning)

Inofficiella uppgifter från U2start.com hävdar att den inre cirkeln rymmer 3000 personer samt att de 400 första konsertbesökarna i ståplatskön kommer att beviljas inträde till stadion 10 minuter innan övriga gäster med ståplatsbiljett. Enligt uppgift från vår forummedlem JoshuaTree på plats i surrealismens huvudstad med ytterligare två u2.se-läsare ikväll kommer Bono troligtvis inte kunna nå publiken från catwalken. Detta beror på en funktion hos broarna som förbinder de olika scenerna med varandra.

Den som så vill är ikväll varmt välkommen att möta andra svenska fans i u2.se:s chattrum för att diskutera händelseförloppet i realtid! Flera Twitter-feeds finns att följa bl.a. från vår forummedlem JoshuaTree tillsammans på premiärspelningen med Malin och Stybbe samt via anrika u2gigs.com. När man har smält intrycken från den första kvällen går det bra att fortsätta diskussionen om den inledande spelningen på den världsomfattande rockturnén på forumet. Efter ytterligare en spelning i Barcelona blir nästa anhalt San Siro i italienska Milano, där monteringen av "The Claw" har påbörjats enligt U2log.com.

Vänligen observera att dessa uppgifter kan komma att ändras under turnéns gång samt att det ännu inte är klart exakt vad som kommer att gälla vid U2:s spelningar på Nya Ullevi i Göteborg, vi återkommer så fort detta blir känt.


The Claw sedd underifrån, Barcelona juni 2009.

Källa: u2.com, u2start.com (via Twitter) samt u2log.comTack till vår forummedlem JoshuaTree!

2009-06-30 20:28
Uppdaterad: 2009-06-30 20:29

Forumdiskussioner

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us