U2 försöker sig på det omöjliga

Adam bjuder på videoklipp från de hemliga repetitionerna.

Adam Clayton, Lincoln Memorial, januari 2009 (klicka för högre upplösning) Under inspelningen av No Line On The Horizon tilläts betalande medlemmar på u2.com följa med bakom kulisserna tack vare att Adam beslöt sig för att skaffa en smidig videokamera. Nu är batterierna, och förhoppningsvis även bandet, laddade och detta innebär att repetitionerna är i full gång. Den gångna veckan har vår favorit-bassist regelbundet delat med sig av videoklipp som visar hur förberedelserna går till på den hemliga plats där U2 repeterar medan scenen färdigställs i Barcelona. Enligt tidigare uppgift påbörjar bandet de "riktiga" repetitionerna den 20 juni och nu ryktas det om att genrepet kommer att äga rum den 29 juni inför 500 speciellt inbjudna gäster. Kanske innebär detta att låtlistan för premiärkvällen läcker ut i förtid, bandet vill dock åtgärda problem av detta slag och har lovat att försöka variera sig mer än föregående turnéer. Bono och The Edge har redan uttalat sig om detta, medan Adam i ett av sina senaste videoklipp nämner att "låtar som ansetts varit omöjliga att spela börjar låta som om bandet har framfört dem i 30 år." Om detta syftar på de nya alstren från No Line On The Horizon eller äldre låtar får vi antagligen veta snart. Av dessa videoklipp att döma så verkar One, Stand Up Comedy, senaste singeln Magnificent samt No Line On The Horizon och Beautiful Day vara givna i låtlistorna framöver och mer lär det bli.

Songs that we thought were unplayable are now beginning to sound quite good. We can't imagine why we ever thought they were unplayable." - Adam om repetitionerna inför U2 360°-turnén.

Även om det inga officiellt bekräftade uppgifter finns ännu så indikerar e-post till flera av våra forummedlemmar att konsertfilmen U23D får nypremiär på SF Bio på fyraårsdagen av den förra Sverigespelningen, den 29 juli. Precis lagom för att låta fansen ta farväl av Vertigo-turnén en gång för alla innan U2 kliver in på Nya Ullevi för att ge de riktiga spelningarna ett par dagar senare med andra ord. Då borde det gå att avgöra hur verklig upplevelsen i själva verket är. Ännu finns inga uppgifter att tillgå gällande vilka biografer som visar filmen och hur många föreställningar som ska ges den här omgången. Läs Maries intryck från Europapremiären av U23D ifjol, så återkommer vi när nya uppgifter kommer i dagen. Tills dess fortsätter u2.se förstås att bevaka upptakten till den hett efterlängtade Europa- och världspremiären av U2:s 360°-turné 2009, många frågor är fortfarande obesvarade.


Adam, Dublin april 2008.

Källor: u2eastlink.com och u2.com. Tack till vår forummedlem Annica för tipset om U23D!

Walk out into the street/Sing your heart out/The people we meet/Will not be drowned out

2009-06-16 09:05

Forumdiskussioner

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us