Spännande ändringar i turnéprogrammet

Som brukligt är så ska det ju ändras om lite i ett turnéprogram och u2 360° Tour verkar inte var något undantag. Att det finns gott om luckor i den utannonserade turnéplanen är föga överraskande med tanke på att det i stort sett alltid kommer några extrakonserter så snart ordinarie konsertdatum sålt slut.

Det som tilldrar sig lite extra uppmärksamhet denna gång ur ett svenskt perspektiv är att den utannonserade konserten 3/8 på Veltins Arena i tyska Gelsenkirchen nu plockats bort från den officiella turnéplanen på U2.com. Det innebär att det för tillfället inte finns någon officiellt bekräftad spelning de närmsta sex dagarna efter Ullevi. Spekulationerna och hoppet om att det ska bli flera konserter på Ullevi minskar ju knappast med tanke på att det är en så pass stor lucka i schemat nu i direkt anslutning efter Ullevispelningen. Väger man dessutom in det faktum att det inte ges några andra spelningar alls i Norden denna gång så känns det än mer sannolikt att vi för första gången får vara med om att U2 gör flera utomhuspselningar i Sverige på en och samma turné.

Även om ingenting har sagts från officiellt håll, vare sig från bandet själva eller arrangören Live Nation ännu, så är tipset att se till att vara beredd och hålla tummarna för att det blir mer än en U2-konsert i Göteborg i sommar.

2009-03-12 11:00
Uppdaterad: 2009-03-13 09:04

Relaterade nyheter

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us