Rykte: Ännu ett album under 2009

Antydningar har hela tiden droppats från U2, och inte minst från Bonos sida, att bandet hade inte ett men två nya album på gång.

Även om man som U2-fan sedan länge lärt sig att ta vad Hans Helighet Bono Vox säger med en nypa salt så kvarstår ryktena, nu ivrigt understödda av uppgifter från några av musikbranschens mest välrenommerade publikationer.

NME skriver att U2 kommer att ge ut ytterligare ett studioalbum under 2009, att det kommer att bära titeln Songs Of Ascent och att första singeln kommer att heta Every Breaking Wave.

Bono har i samtal med Rolling Stone kallat skivan ett "syster-album" till nya No Line On The Horizon, en Zooropa till dess Achtung Baby.U2-sångaren beskriver Songs Of Ascent som tystare och mjukare än No Line On The Horizon, ett "spökalbum" med hymner och Sufi-sånger.

We’re making a kind of heartbreaker, a meditative, reflective piece of work, but not indulgent."

"Det kommer att ha en tydlig känsla," säger Bono," som [Miles Davis, red.anm.] Kind of Blue. Eller [Joe Coltranes, red.anm.] A Love Supreme kan fungera som en referens, för den plats de har i människors liv. Man kan säga, att med det albumet så är det nästan att jag tar av mig skorna för att lyssna på det."

Källor: NME, Rolling Stone

Tack till våra alerta forummedlemmar för tipset!

2009-03-04 22:19
Uppdaterad: 2009-03-04 23:01

Forumdiskussioner

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us