Turnérykten

Ännu medan promotionturnén för No Line On the Horizon är i full gång börjar rykten sippra ut gällande den "riktiga" turnén (ni vet, den där som vi som inte får gå på Grammy-galor har chans att få se) vars turnéplan offentliggörs om drygt en vecka.

Bono & Adam Clayton live, Brit Awards, London 2009-02-18 (klicka på bilden för att se den i större format) Bono och Edge pratade härom dagen med The Irish Times och upprepade då att U2 jobbar på att få ihop något riktigt spektakulärt till den kommande Horizon-turnén. Det verkar dock inte vara "spektakulärt" i betydelsen PopMart, utan snarare att man arbetar med en annorlunda scenlösning.

"Vi har jobbat på den här idén i sju eller åtta år," berättade Bono. "Det hela handlar om hur man kan spela utomhus utan att använda sig av en proscenium-scen med en stor driva högtalare till höger och vänster. Varje utomhusshow som du någonsin har sett har det. Så just nu försöker vi får designen rätt - liksom finansieringen. Om vi kan få till det vi vill göra så kommer det att betyda fler människor inne på arenan, bättre sikt och alla kommer att vara närmare händelsernas centrum."

Bono berörde också frågan om biljettpriser. "Vi vill ha en stor andel billiga biljetter. I dagens klimat måste man ge bättre valuta för pengarna."

We're also going to have some very expensive ticket prices because rich people have feelings too!"

Tidigare uppgifter tyder på att en officiell lansering av turnén kan väntas om en knapp vecka, den 9 mars 2009 - detta enligt en artikel som publicerades den 28 februari på bandets officiella webbplats. Vi uppmanar än en gång våra läsare att inte köpa några konsertbiljetter till kommande spelningar innan de bekräftats via bandets hemsida U2.com.

Under tiden har U2 slagit sig ner i Ed Sullivan Theater i New York City, där de under denna vecka är gäster hos David Letterman i dennes pratshow. Första framträdandet var igår och bandet framförde då Breathe.

Och som att det inte räckte att U2 är husband hos Letterman så ryckte de även in och hjälpte till med snöskottningen.

Källor: U2.com - U2 hos Letterman, Irish Times, Tiscali via atu2.com samt U2.com - nyhet om offentliggörandet av turnén 2009.

2009-03-03 18:28
Uppdaterad: 2009-03-03 22:01

Forumdiskussioner

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us