Mycket nytt på horisonten

U2.com i ny tappning, lansering av mini-siten för No Line On The Horizon och information om de olika utgåvorna samt Linear!

U2.com i nyversion, 2009 U2 följer till slut efter många fansidors exempel och återlanserar sin officiella webbplats som numera är uppdaterad med ett fräschare utseende i samklang med det nya albumets design. Det var under eftermiddagen i måndags som man möttes av meddelandet "New U2.com site on the horizon check back soon" då man surfade in på webbplatsen ifråga. För tillfället kan den som så vill beskåda videon till Get On Your Boots ännu en gång, spana lite i fotogalleriet för att se bandet i Marocko eller registrera sig för medlemskap i den officiella fanklubben och bland annat få CD-boxen U2: Medium, Rare & Remastered samt möjlighet att få tag i konsertbiljetter före alla andra. Missa inte den läckra men strängt begränsade samlingen av nya litografier i U2.com-shopen!

Said Taghmaoui i Linear, 2009 I slutet av juni 2008 registrerades domänen nolineonthehorizon.com av Universal Music Operations Limited och sedan dess har den försiktigt använts för att marknadsföra albumet genom att till exempel erbjuda s.k. banners som besökare kan lägga upp på sina hemsidor eller bloggar. Nyligen lanserades även denna mini-site fullt ut och man kan exempelvis hämta hem bonusmaterial om man äger någon av de begränsade utgåvorna av albumet. Därutöver kan man läsa mer om filmen Linear som regisserats av holländaren Anton Corbijn vars handling inspirerats av de karaktärer som Bono gestaltar på skivan. I en kommentar säger Corbijn att berättelsen kretsar kring en fransk motorcykelpolis - spelad av Said Taghmaoui - med nordafrikanskt ursprung som lämnar allt för att besöka sin flickvän i Tripoli. "Jag hade tänkt att göra en stumfilm med ett inslag av en berättelse. Förberedelserna gjordes i månadsskiftet juni-juli, filmningen skedde i slutet av juli och efter redigeringsarbetet i augusti var vi redo inför utgivningen i november. Fantastiskt! Det var då bandet beslöt sig för att gå tillbaka in i studion för att jobba vidare på albumet. Eftersom U2 inte gör något halvdant så blev slutresultatet sent i december helt annorlunda än det album som filmen baserades på. - - Således blev Linear en intressant hybrid av hur No Line On The Horizon lät i maj 2008 och nu." Läs Corbijns meddelande på engelska i sin helhet här. Samtliga spår bortsett från I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight kommer att ingå i filmen. Istället bjuds vi på Winter, ett spår som producenten Brian Eno ville ha med på skivan enligt Rolling Stone. Här kommer hela låtlistan för Linear som alltså kommer att visas i samband med releasepartyt på Clustret i Stockholm imorgon kväll!

 1. Unknown Caller
 2. Breathe
 3. Winter
 4. White As Snow
 5. No Line On The horizon
 6. FEZ-Being Born
 7. Magnificent
 8. Stand Up Comedy
 9. Get On Your Boots
 10. Moment of Surrender
 11. Cedars of Lebanon

U2 i Linear, 2009 Den franska fansidan Sucking Rock And Roll bjuder på lite bilder och andra detaljer om filmen. Av dessa bilder att döma skiftar filmen mellan färg och svartvitt, en skala som har blivit något av ett signum för holländaren. Det ser faktiskt ut som om att någon scen baseras på gammal hederlig 3D-teknik med sin suddigt röd-blåa stil. Fansidan skriver även att filmen kommer att innehålla 2-3 instrumentala låtar utöver albumspåren och offentliggör vem som ligger bakom varje låt - en sakfråga som tidigare har väckt ont blod tidigare mellan U2 och radarparet Eno/Lanois. Den här gången sade man att det skulle gå att se vad varje musiker bidragit med.

No Line On The Horizon, Moment of Surrender, FEZ-Being Born samt Cedars of Lebanon:
Musik av U2 och Brian Eno tillsammans med Daniel Lanois, text av Bono.
Cedars of Lebanon innehåller intressant nog en sampling av Brian Eno spåret Against The Sky från albumet The Pearl utgivet 1984 tillsammans med Harold Budd.

Magnificent:
Musik av U2 och Eno/Lanois
Text av Bono och The Edge.

Unknown Caller:
Text och musik av U2, Brian Eno, och Daniel Lanois

I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight, Get On Your Boots, Stand Up Comedy och Breathe:
Musik av U2
Text av Bono

White As Snow:
Musik: Traditionell
Arrangemang och texter: U2 tillsammans med Eno/Lanois.

Tomorrow is always partly yesterday. Apparently." - Anton Corbijn om arbetet med Linear.

Är man fortfarande osäker på vilken utgåva man ska köpa så kanske en ny video från Universal Music i Tyskland kan hjälpa till i valet och kvalet. Där visas nämligen innehållet från samtliga fem format upp ackompanjerat av Get On Your Boots. Ta en titt nedan!

Mer info om albumet och de olika formaten finns på No Line On The Horizon: fakta, rykten och spekulationer.


Från den medföljande bonus-filmen Linear, 2009.

Källor: u2.com nolineonthehorizon.com, universal-music.de samt Sucking Rock And Roll

2009-02-26 12:16
Uppdaterad: 2009-02-26 12:28

Forumdiskussioner

Meta

 • Se RSS-feed
 • Dela på Facebook
 • Dela på del.icio.us