Rykte: U2 till Ullevi i augusti?

GT och GP skriver bägge att U2 kommer att spela två kvällar på Nya Ullevi i sommar.

U2 på The Brits, 2009 I en kort artikel som publicerats på Göteborgs-Postens webbplats skriver man idag att U2 kan vara aktuella för två sensommarkvällar på Ullevi i augusti. Arenan har redan bokats för andra storheter under sommaren. Bl.a. gör Madonna sina första spelningar på svensk mark sedan 1990. Enligt Göteborgs-Tidningen (GT) så kan U2 komma att spela sina två Ullevi-konserter den 1 och 2 augusti. Evenemangsguiden på stadions hemsida gör för närvarande gällande att inga datum är bokade mellan den 21 juni och den 8 augusti 2009, just de kvällar som de tidigare inbokade musikevenemangen infaller.

Vi har tre konsertdagar med AC/DC och Madonna som vi är nöjda med. Det är inget som är klart för månadsskiftet juli/augusti. Än så länge finns det många lediga konsertdagar, vi är öppna för alla förfrågningar" - Arenachefen Anders Albertsson till GP.

Enligt samma artikel förnekar konsertarrangören Live Nation att man för närvarande skulle förhandla med den irländska kvartetten. Om ryktet med två kvällar i rad på en utomhusarena stämmer innebär detta att det blir första gången som U2 bjuder på en sådan tillställning i Skandinavien.

Tidigare rykten från olika platser på nätet, som varken U2:s ledning eller Live Nation har kommenterat, menar att bandet skulle vara intresserade av att besöka antingen Stockholm Stadion eller Söderstadion. U2.se bedömer att sannolikheten för att dessa två rykten stämmer är låg. Man har från officiellt håll tidigare varnat fans för att köpa biljetter till "U2-spelningar" innan turnén blivit officiellt utannonserad. Deras manager, Paul McGuinness, lär nyligen ha sagt att man kan förvänta sig att en turnéplan kommer att presenteras i mitten av mars. Förhoppningsvis kan vi räta ut alla frågetecken om några veckor med andra ord. Tills dess uppmanar vi - i likhet med U2:s ledning - våra läsare att förbli fortsatt uppmärksamma på rykten och försäljningar av biljetter till U2 konserter under 2009 och framåt.

Alla rykten om turnén finner man på specialsidan No Line On The Horizon: fakta, rykten och spekulationer samt i denna tråd i turné-forumet When Love Comes To Town.

U2 spelar City of Blinding Lights på Nya Ullevi, 2005.

Källor: Göteborgs-Tidningen, Göteborgs-Posten - Tack till vår forummedlem Em för tipset!

2009-02-21 12:59
Uppdaterad: 2009-03-11 21:18

Forumdiskussioner

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us