Promo-turnén rullar igång! Fler shower!

U2 beger sig snart runt om i Europa och USA för att marknadsföra No Line On The Horizon.

Bono i Fez, sommaren 2007 Det började försiktigt med ett framförande på den 41:a Grammy-galan för en tid sedan och nu kommer fler detaljer om var U2 åter kommer att framträda i live-sammanhang efter att Vertigo-turnén avslutades sent 2006.

Nästa uppträdande sker nu på onsdag då bandet enligt tidigare uppgifter kommer att spela senaste singeln Get On Your Boots live på den brittiska musikbranschens prisgala, The BRIT Awards på Earl's Court i London. Därefter har de bokat in sig på de tyska Echo-galan i Berlin den 21 februari. Bono tilldelades så sent som 2007 en Echo-statyett för sitt humanitära arbete vid sidan av U2.

Den 23 febuari sänds en intervju med grabbarna i programmet Le Grand Journal på franska Canal+. Sedan åker de tillbaka till Storbritannien den 26-27 februari för att delta i pratshowen Friday Night with Jonathan Ross samt radioprataren Jo Whiley's morgonprogram Live Lounge för brittiska BBC.

"Tiden flyger och jag är väldigt uppspelt över att ta tillbaka mitt program och återförenas med min radiofamilj. Det är alltid en aning nervslitande att komma tillbaka efter att ha fått en bebis men att ha U2, ett av världens största band, i studion för att spela i Live Lounge och debutera nya låtar från deras utsökta senaste album är speciellt rafflande" säger Whiley i en kommentar. Lite senare samma dag, den 27 februari, dyker kvartetten även upp i Chris Evans' eftermiddagsprogram för en pratstund på BBC Radio 2. Det blir en hel del besök på brittiskt territorium med andra ord.

Den amerikanska pratshow-legendaren David Letterman kickar sitt egna husband med start den 2 mars för att istället ge plats åt irländarna som återkommer fem kvällar i följd för att fira utgivningen av No Line On The Horizon världen över. Sist bandet fick så här mycket uppmärksamhet i amerikansk kvälls-TV var då de medverkade i ett helt avsnitt av Late Night With Conan O' Brien 2005 - den första gången ett helt program tillägnades en och samma gäster. Amerikanska ABC News rapporterar att U2 kommer att gästa kanalens morgonprogram Good Morning America den 6 mars - bandets första medverkan i ett morgonprogram någonsin. I Sverige tjuvstartar firandet redan den 27 februari med ett stort releaseparty på Clustret i Stockholm, köp biljetter på ticnet.se!

När marknadsföringen av det senaste albumet är färdig, då U2:s fans har lärt sig melodier och textrader och fått nya favoriter från No Line On The Horizon är det förstås dags för den riktiga turnén att ha premiär! Ryktena säger fortfarande att Europa och Spanien blir först ut, även om ingenting är officiellt bekräftat i dagsläget så håll i plånboken!

U2 debuterade Get On Your Boots i livesammanhang på Grammy-galan 2009.

Källor: u2.com - BBC-besök, u2.com - Letterman spelningar, echopop.de, brits.co.uk, canalplus.fr, u2tours.com - Jonathan Ross Show ABC News - Good Morning America

2009-02-15 21:51
Uppdaterad: 2009-02-19 15:19

Forumdiskussioner

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us