U2 spelar på Grammy Awards inatt: Uppdaterat

Som många fans redan noterat så kommer U2 att framträda på amerikanska Grammy Awards i Los Angeles natten till måndag.

Tidigare uppgifter anger att bandet kommer att spela nya singeln Get On Your Boots och det verkar troligt att så blir fallet. Däremot vet vi i skrivande stund inte om U2 även kommer att bjuda på ytterligare smakprov från det kommande albumet No Line On The Horizon.

U2 är naturligt nog inte själva nominerade i någon kategori vid årets Grammys, då de inte gav ut någon ny skiva förra året. Vanligen är det endast nominerade artister som uppträder på galan, men i år kommer alltså även de fyra irländarna att delta.

För - som någon skrev i en kommentar - "de är ju ändå U2."

Svenska Kanal 9 sänder direkt från galan med start kl 2:00. Det ska även gå att se den live via grammys.com.


Adam Clayton live, Croke Park, Dublin 2005-06-26.
Foto: Mårten Johannesson//u2.se.

Uppdaterat:
U2 fick äran att inleda den 51:a Grammy-galan och gjorde det naturligtvis med Get On Your Boots. Med tanke på hur valet av låt till förstasingeln från det kommande albumet har ifrågasatts så kändes det tryggt att se dem framföra den live med en energi och ett tryck som än en gång visar vilket starkt liveband de är, och att de verkligen kan leverera när det väl gäller. 3:11 in i låten tog Bono av sig sina glasögon och blottade sina ögon med en markerad eye-liner runt dem. Kan det måhända vara så att Billie Joe Armstrong påverkade honom mer än musikaliskt vid samarbetet kring The Saints Are Coming?

2009-02-08 10:53
Uppdaterad: 2009-02-09 15:31

Forumdiskussioner

Meta

  • Se RSS-feed
  • Dela på Facebook
  • Dela på del.icio.us